A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Чергова перемога наших учнів на обласному рівні

20 грудня 2021 року в малому залі Закарпатської ОДА відбулось нагородження  переможців обласного конкурсу «Захисники України: історія, сьогодення». Для участі в обласному етапі відділом освіти Полянської сільської ради було надіслано 3 роботи - по одній у кожній номінації. І ми дуже пишаємось, що із 156-ти учасників двоє учнів нашої громади  зуміли вибороти  призові місця, а саме:  у номінації "Вірш"- Книш Артем , учень 9 класу  Полянського ліцею  - ІІ місце (уч.Гаврилюк А.І.), у номінації «Малюнок» - Матушак Софія, учениця Плосківського ліцею – ІІІ місце (уч.Туряниця І.П.). Діток було нагороджено Дипломами департаменту  освіти і науки, молоді та спорту та грошовими преміями, учителів, які підготували переможців,- Грамотами департаменту освіти і науки, молоді та спорту. Треба сказати, що це вже третя перемога Артема в обласних етапах конкурсів, які  проводяться департаментом. Вітаємо з черговою перемогою.

14:52 21.12.2021

Вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС у закладах культури

Зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС,  фотовиставки та виставки документалістик - так відзначили у закладах культури Полянської сільської ради День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. 

07:34 15.12.2021

День ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня  в Україні вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  За ініціативи Полянського сільського голови  Івана Івановича Дрогобецького відзначають щороку цей день і в нашій громаді,  вшановуючи учасників ліквідації аварії  та відзначаючи Подяками Полянської сільської ради тих,  хто ціною власного здоров'я,  не шкодуючи своїх сил, виконуючи свій громадянський обов'язок,  брали участь у ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи  людства. Усього в нашій громаді налічується 28 осіб,  які отримали у встановленому порядку статус постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.  Полянська  сільська рада піклується про цю категорію людей,  підтримує,  допомагає,  консультує та вирішує різні проблеми соціального захисту постраждалих на місцевому рівні,  що є особливо актуальним для зазначеної категорії осіб. Багато років пройшло з дня аварії та подій далекого 1986 року,  але шана,  повага  до кожного,  хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,  завжди буде в серцях українців. 

19:05 14.12.2021

16 днів проти насильства

Полянський ліцей долучився до проведення щорічної Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, яка проходила з 25 листопада по 10 грудня 2021 року. Акція пройшла у вигляді годин спілкування про різноманітні види сімейного насильства та шляхи їх подолання. У цьому нам допомогли правоохоронні органи. Вони розповіли учням про кримінальну відповідальність за вчинення насильства. Також були проведені профілактичні години щодо протидії булінгу в учнівському середовищі, психолог Ксенія Легеза  провела опитування, яке допоможе виявити прояви насилля та в подальшому запобігти  цькуванню. Акція закінчилась, але робота в цьому напрямку триватиме.

02:09 11.12.2021

Конкурси "Новорічна композиція" та "Український сувенір"

Протягом останньої декади листопада та І декади грудня 2021 року у закладах освіти Полянської сільської ради був проведений шкільний етап конкурсів "Новорічна композиція" та "Український сувенір ". Основними завданнями Конкурсу були пропаганда серед  учнів бережливого ставлення до природи, розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності , формування практичних умінь та навичок  у виготовленні новорічно-різдвяних композицій та формування високого рівня еколого-естетичної культури учнів. Для участі в шкільному етапі було представлено понад  400 виробів. Для відбіркового етапу у відділ освіти було надіслано 46 виробів у різних номінаціях. Роботи вирізнялись неординарністю задуму, новизною та оригінальністю, різноманітністю технік виконання та якістю. Маємо надію, що роботи, надіслані на ІІ (обласний )етап, будуть високо оцінені та принесуть нашим конкурсантам призи та грамоти.

15:52 09.12.2021

16 днів проти насильства

8 грудня 2021 року в рамках щорічної всесвітньої інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» до Голубинської та Солочинської гімназій завітали представники центру соцільної служби та управління соціального захисту населення Полянської сільської ради разом з поліцейськими офіцерами громади провели профілактичний урок «Насильству – НІ!». Вони роз’яснили школярам, що під насильством розуміють використання сили або погрозу, результатом якої може стати тілесне пошкодження, матеріальний та моральний збиток, позбавлення можливостей або навіть смерть. Окремо зупинилися на одній із форм насильства – залякування, так як дослідження показує, що залякування — це наростаюча проблема. Залякування може бути прямим, при зіткненні обличчям до обличчя, або непрямим, наприклад, розповсюдження через Інтернет пліток та образ. Часто жертви не наважуються розповісти про це, і тому надзвичайно важко виявити такі прояви і підтримати жертв залякування. Тому гості нагадали дітям телефони служб, до яких слід звертатися за допомогою.

13:47 09.12.2021

Навчально-атестаційний семінар з ШОТОКАН КАРАТЕ-ДО до Дня Збройних сил України

5-6 грудня 2021 року на базі Полянської дитячо-юнацької спортивної школи у рамках «Дня збройних сил України» та з метою національно-патріотичного виховання молоді було проведено навчально-атестаційний семінар з ШОТОКАН КАРАТЕ-ДО, організатором якого була Полянська дитяча спортивна юнацька школа та Закарпатський відокремлений підрозділ Громадської організації «Федерація Шотокан Карате-До України». За підтримки Полянського сільського голови Дрогобецького Івана Івановича з вересня 2019 року дітки нашої громади мають унікальну можливість займатися цим видом східних єдиноборств під пильним наглядом свого тренера – голови відокремленого підрозділу Громадської організації «Федерація Шотокан Карате-До України», срібного призера України - 2021 Машкаринця Василя Васильовича (4 дан WSKF).

09:06 06.12.2021

Про День пам’яті голодоморів

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів у закладах освіти та культури Полянської сільської ради у День пам’яті жертв голодоморів, 27 листопада, було приспущено Державні Прапори України, обмежено проведення розважальних заходів, вшановано пам’ять жертв голодоморів запаленням свічок у рамках акції „Засвіти свічку”. У  бібліотеках закладів освіти та культури організовано тематичні виставки, презентовано  видання, присвячені тематиці голодоморів, проведено уроки пам’яті для дітей 5-7 класів. У закладах освіти було поновлено змінні тематичні інформаційні стенди «Пам'ять не має історії в часі», проведено бесіди з учнями старшої школи на тему «Голодомор 1932 – 1933 років – геноцид українського народу», проведено лекціюї для учнів 9-11 класів про штучні голодомори 1921 - 1923 і 1946 - 1947, організовано тематичну виставку фотоматеріалів, архівних матеріалів, творів мистецтва та літератури, приурочених ушануванню жертв голодоморів в Україні та проведено уроки пам’яті «З присвятою замордованим голодом…».

11:31 28.11.2021

Конкурс "Захисники України: історія, сьогодення" (ІІ етап)

З 25 жовтня по 15 листопада   2021 року  у закладах освіти Полянської сільської ради був був проведений І етап Конкурсу серед учнів 5-10 класів, в якому взяло участь 95 учнів закладів загальної середньої освіти. Журі ІІ етапу проаналізувало роботи переможців І етапу (7 робіт у номінації «Лист», 7 робіт у номінації «Вірш», 14 робіт у номінації «Малюнок», 1 роботу в номінації «Фоторобота») та визначило переможців. Їхні роботи будуть надіслані на ІІІ (обласний) етап. Тож, бажаємо вам, дітки, успіху.

16:08 26.11.2021

XXII Міжнародний конкурс ім. Петра Яцика ( ІІ етап)

19 листопада 2021 року на базі Полянського ліцею був проведений ІІ етап ХХІІ Міжнародного мовного конкурсу ім. Петра Яцика, в якому взяли участь переможці шкільного етапу закладів освіти Полянської сільської ради. За результатами перевірки робіт учасників буде видано підсумковий наказ. 

21:28 19.11.2021

Вхід для адміністратора