A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Екскурсія у військову частину

З метою належного відзначення Дня захисників та захисниць України та національно-патріотичного виховання учнівської молоді, учні 10-11 класів закладів освіти Полянської сільської ради відвідали військову частину А 1556 м.Мукачево. Дана екскурсія була організована начальником другого відділу Мукачівського районного територіального центру комплектування та  соціальної підтримки О.Гаєвим. Учні мали змогу ознайомитись з об’єктами військової частини, збудованої відповідно до європейських стандартів, зокрема сучасними житловими приміщеннями-казармами, спортзалом, спортивними майданчиками,клубом,  їдальнею та харчоблоком. Крім того, мали змогу приміряти на себе захисне спорядження  військового, спробувати себе на спортивних знаряддях сучасного спортивного залу та ознайомитись з автоматом АК-74. Екскурсія була цікавою, насиченою, наповненою нових вражень та сприяла формуванню мотивації до служби у Збройних Силах України.

13:41 13.10.2021

Заходи до Дня захисників і захисниць України у закладах культури

З метою належного відзначення Дня захисників та захисниць України та відповідно до плану заходів відділу освіти у всіх закладах культури Полянської сільської ради розгорнуто тематичні виставки документалістики, фотоматеріалів та художньої літератури та проведено історичні екскурси на тему "Героїв стежина - від батька до сина" для учнів закладів загальної середньої освіти.

12:25 13.10.2021

Приклад гуманності

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана волонтерським загоном Родниківської гімназії у рамках акції «Милосердя» було організовано збір продуктів харчування для людей похилого віку, одиноких мешканців села  та психоневрологічного інтернату с. Тур’я Ремета. Протягом тижня волонтери провідували стареньких,  а сьогодні, 12 жовтня, дітки разом із заступником завідувача філії Кужіль М. М., педагогом-організатором та вчителем української мови та літератури Пічкар Г. В.  відвідали людей з інвалідністю у їхньому пристанищі. Гірко було дивитись на немічних, які зі сльозами на очах дякували нашим діткам за турботу, адже вони перебувають не тільки за межами рідної домівки, а й без підтримки рідних. Саме вони і є тими одинокими,  покинутими,  для яких наша увага та підтримка так необхідна.  Тому відділ освіти та наші волонтери закликають хоча б у ці дні нагадати  усім про людський обов’язок бути милосердними, людяними та гуманними, дорожити рідними та бути ЛЮДИНОЮ.

16:35 12.10.2021

Торгівля людьми - глобальне явище

На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі, є торгівля людьми. Це явище порушує права людини, принижує її честь та гідність. Щороку по всьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство.

16:27 12.10.2021

Бабин Яр - символ Голокосту в Україні

Братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції та айнзанцгрупи. Жертвами нацистів стали євреї, роми, радянські військовополонені,  пацієнти київської психіатричної лікарні, в’язні Сирецького табору та загалом усі ті, кого гітлерівці вважали своїми ворогами.  Бабин Яр – це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.

14:53 07.10.2021

Загальнонаціональний урок пам’яті

 З метою належного вшанування пам’яті жертв масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр, 29 вересня 2021 року у всіх закладах освіти було проведено загальнонаціональний урок пам’яті, приурочений до 80-х роковин трагедії. Також у всіх закладах заплановано проведення тематичних уроків, лекцій, виставок, експозицій та інших виховних заходів

14:08 29.09.2021

Кібербулінг – що це та як це зупинити?

Надзвичайно актуальним стає питання підвищення інформованості якнайширшого загалу населення про недопущення будь-яких проявів насильства стосовно дітей та шляхи його подолання. І надзвичайно важлива роль у здійсненні інформаційно-просвітницької роботи щодо запобігання насильства в сім'ї належить педагогам загальноосвітніх шкіл, психологам та соціальним педагогам, спеціалістам громадських та державних організацій, що працюють з дітьми, молоддю та сім’ями, адже саме вони є ланкою, яка пов’язує дітей та їхніх батьків, саме вони мають прямий контакт з дітьми і можуть розпізнати у сім’ях своїх вихованців ситуації насильства та сприяти їх подоланню, а також інформувати школярів про існування такої проблеми, як насильство у сім’ї, та механізми її попередження. Онайомлюйтеся з матеріалами ТУТ

09:17 28.09.2021

Профілактична робота

        З метою реалізації Плану  заходів щодо створення безпечного освітнього середовища на 2021/2022 навчальний рік, затвердженого Відділом освіти  за погодженням  Полянського сільського голови І.І.Дрогобецького, 21 вересня 2021 року у Полянському ліцеї були проведені заходи з профілактичної роботи, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень дітьми та стосовно них.

14:48 21.09.2021

Вхід для адміністратора