A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРЕЛІК НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ, У ЯКИХ МОЖНА БУДЕ СКЛАСТИ НМТ

Міністерство освіти і науки затвердило перелік населених пунктів України, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення національного мультипредметного тесту. Відповідний наказ МОН від 16 травня 2022 року №445 підписав Міністр Сергій Шкарлет.

09:36 18.05.2022

У бабусі в Казкограді

Для багатьох людей старшого покоління читання і досі залишилось найкращим видом відпочинку, чого не скажеш  про молодь,  яку цілком заполонили соціальні мережі та електронні мас-медіа . У нового "мультимедійного" покоління інші джерела інформації, так як електронна культура стала конкурентом друкованого слова. Тому на сьогодні саме бібліотекарі визначають долю читання у нашій державі. Саме вони повинні організувати дитяче читання так,  щоб книги,  рекомендовані ними, та атмосфера,  у якій діти долучились до читання,  запам'яталися їм на все життя.  І те,  що це цілком реально зробити, довела бібліотекар с. Солочин  Коневич Надія Павлівна, яка започаткувала читання на виїзді, поєднавши і читання,  і спілкування,  і відпочинок.  Саме такі й подібні оригінальні ідеї необхідні сучасному суспільству, бо тільки тоді бібліотека стане в житті дітей чимось унікальним і важливим, тим, що зможе їх хоча б на якийсь час відволікти від ґаджетів. 

14:46 11.05.2022

Онлайн-семінар

Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України проводить онлайн-семінар з питань науково-методичного супроводу реформи Нової української школи „Організація освітнього процесу в 5-х класах закладів загальної середньої освіти".

14:07 11.05.2022

Підготовка до НМТ

2 травня Громадська спілка «Освіторія» та ЮНІСЕФ запускають щоденні безкоштовні вебінари з підготовки до національного мультипредметного тесту на платформі iLearn. Під час вебінарів всі охочі зможуть дізнатися деталі вступної кампанії 2022 року, аспекти підготовки та складання НМТ, ознайомитися з виконанням тестових завдань, порадами досвідчених експертів щодо розподілу часу під час складання тесту тощо.

10:13 11.05.2022

СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ: ТРИВАЛІСТЬ НМТ ЗБІЛЬШЕНО ДО 120 ХВИЛИН

3 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.

09:35 04.05.2022

Вибухонебезпечні предмети – що потрібно знати

На території України після війни і теперішнього воєнного конфлікту залишається велика кількість «неспрацьованих боєприпасів», замінованих територій та вибухівок. Тому знайти сьогодні «небезпечну іграшку» можна у лісі, старому окопі, на свіжозораному полі, власному городі, а також на вулицях міст. Від таких «знахідок» гинуть дорослі та діти.

09:41 02.05.2022

26 квітня 1986 року – день катастрофи на Чорнобильській АЕС

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Чорнобильська трагедія назавжди залишиться у серці кожного жителя України, і завжди буде жити в пам’яті народний подвиг ліквідаторів. Чорнобиль є символом безмежної мужності багатьох тисяч українців. У зв'язку з цим усі заклади культури Полянської сільської ради долучилися до акції «Запали свічку пам’яті» і вшанували пам’ять людей, які ціною власного життя й здоров’я врятували нас від подальшого поширення радіації.

09:59 26.04.2022

Акція "Чисте довкілля "

Сьогодні,  21 квітня, працівники закладів культури долучились до акції "Чисте довкілля ". Усі працівники цієї галузі взяли активну участь у прибиранні територій, прилеглих до закладів,  у яких працюють,  та їх облагородженні. 

13:39 21.04.2022

Вхід для адміністратора