A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Торгівля людьми – здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховування чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу. Таке визначення торгівлі людьми дає ”Протокол з попередження торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми”, який доповнює Конвенцію ООН про боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю. Торгівля людьми – це сукупність таких ознак: 

16:47 02.11.2022

КОЖНА ДОПОМОГА ВАЖЛИВА! КОЖЕН ВНЕСОК ЦІННИЙ!

30 жовтня 2022 року у Полянській територіальній громаді було проведено благодійний захід «Полянська ватра», організаторами якого були Закарпатська обласна військова адміністрація, Мукачівська районна військова адміністрація, Полянська сільська  рада, Санаторій «Квітка полонини», ТОВ «Аква-Поляна», Науково - виробнича асоціація «Племконецентр» та Асоціація збереження традицій «Ілончук Сободчопот» (Угорщина, місто Кунсентміклош). Благодійні кінні змагання були організовані задля того, аби об’єднати та згуртувати воєдино людей,  подякувати їм за роботу та, ГОЛОВНЕ, зібрати благодійні внески для потреб ЗСУ. Програма змагань відзначалась новизною та креативністю, тому зуміла привабити велику кількість людей, які у свою чергу не тільки споглядали кінні змагання, а й з великим задоволенням купляли вироби та поробки ручної роботи, дари нашого краю (горішки, гриби, трав’яні чаї, мед, сухофрукти та ін.),  домашню випічку, дитячі малюнки та картини, які було виставлено закладами освіти та культури Полянської сільської ради на  Благодійному ярмарку «Руками дітей для потреб ЗСУ». Тож, кожен працює на своєму фронті й робить усе для наближення Перемоги, адже вся сила в людях, які маленькими людяними діями роблять свій великий внесок у те, щоб над нашими головами було мирне небо. Дякуємо усім, хто долучається, підтримує, вірить, діє та зберігає спокій попри все, адже активна громадянська позиція та підтримка важливі не лише на фронті, а й в тилу. Допомогти можна у різний спосіб - варіантів безліч. Обирайте свій фронт боротьби, ви потрібні скрізь. КОЖНА ДОПОМОГА ВАЖЛИВА! КОЖЕН ВНЕСОК ЦІННИЙ!

09:45 31.10.2022

Відзначення щорічного Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана

На виконання Плану заходів, затвердженого відділом освіти, протягом жовтня - листопада 2022 року волонтерськими загонами, що створені у закладах освіти, організовано відвідування ветеранів, інвалідів, одиноких за місцем їх проживання з метою надання їм допомоги  в побуті та сезонних роботах. З метою надання адресної допомоги ветеранам, громадянам похилого віку та одиноким громадянам у закладах освіти проведено акцію «Милосердя», у рамках якої було організовано збір продуктів харчування для вищевказаної категорії людей. З метою виховання молоді на кращих традиціях старшого покоління, збереження спадкоємності, в закладах освіти організовано та проведено інформаційні години про життєвий та трудовий шлях дідусів, бабусь та їхні заслуги перед родиною, селом, громадою.

14:38 18.10.2022

Про відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

3 грудня 2022 року виповнюється 300 років з дня народження Григорія Сковороди - видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога, музиканта і громадського діяча.  Філософ був духовним мечем своєї доби. Він дивував сучасників  різностороннім талантом, відповідністю духовних устремлінь  своїм  вчинкам і діям.  Його творчий  доробок складають  близько 20 філософських  трактатів і діалогів. Сковорода - автор збірки  поезій "Сад божественних  пісень", книги байок "Басни Харковскія" та ряду інших оригінальних поетичних творів і перекладів з античної  літератури. Враховуючи важливість постаті Григорія Сковороди, на виконання Плану заходів,  затвердженого начальником відділу освіти, у всіх закладах освіти та культури громади протягом жовтня-грудня 2022 року буде проведено ряд заходів з відзначення ювілею просвітителя, адже  не тільки за життя, а й тепер Сковорода має  цінителя, який  знайде для нього  слова  шани і любові. Цінитель  цей - народ... 

13:31 18.10.2022

День захисників України у Полянській ТГ

Відповідно до Плану заходів,  затверджених відділом освіти Полянської сільської ради,  з метою відзначення Дня захисника України та Дня козацтва, у закладах культури,  освіти та школі мистецтв Полянської сільської ради було проведено ряд заходів,  а саме :  години пам'яті,  майстер -класи з виготовлення вітальних листівок,  флешмоби,  книжкові виставки,  фотовиставки та виставки  дитячих малюнків, було організовано перегляди тематичних фільмів та презентацій. Крім того,  кожен заклад змонтував і опублікував у соцмережах ряд відеороликів-привітань нашим захисникам. Відділ освіти приєднується до привітань і бажає кожному мирного неба на головою! Зі святом! 

20:37 13.10.2022

Психологічна служба в дії

 6 жовтня 2022 року на базі  Пасіцької гімназіі відбувся тренінг на тему  "Профілактика емоційного вигорання педагогів за допомогою методів арт-терапії», організований та проведений Олександром Шустером,  керівником психологічної служби Полянської ТГ. Олександр поділився досвідом роботи з психологами закладів освіти та ІРЦ, як за допомогою використання арт-терапевтичних технологій відновлювати психологічне здоров'я в учасників освітнього процесу,  розвивати вміння та навички подолання негативних наслідків стресових ситуацій та сприяти емоційному розвантаженню. Сворений позитивний емоційний клімат сприяв активності та розкриттю внутрішнього потенціалу кожного учасника, а набутий досвід з використання арт-терапії стане корисним інструментом для роботи з дітьми та педагогами у кожному закладі освіти.

23:58 06.10.2022

Вітаємо з перемогою

Вітаємо з перемогою у фінальному етапі Міжнародного екологічного конкурсу „Образ природи” наступних учнів закладів освіти Полянської сільської ради у номінації „Вірш, оповідання”:

16:22 03.10.2022

Вітаємо з Днем працівника освіти

Щороку в першу неділю жовтня наша країна відзначає День працівника освіти. Це не тільки професійне свято вчителів. Це свято усіх, хто глибоко шанує працю педагога, вихователя, наставника підростаючого покоління та і всіх, хто причетний до цієї професії, хто працює у закладах освіти та допомагає педагогам у їхній нелегкій праці. Наша глибока повага Вам, дорогі колеги, за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, соціально активних громадян, справжніх патріотів України.Бажаємо міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення нових успіхів у професійній діяльності! Хай над Вами завжди сяє зірка людської вдячності всіх тих, кого Ви вивели в самостійне життя і кому дали найнеобхідніше – знання. Невичерпної наснаги й оптимізму у помислах і справах, добробуту, життєдайної сили та безхмарних, мирних, світлих днів! З професійним святом!

17:09 29.09.2022

Трагедія Бабиного Яру

29–30 вересня вшановуємо 81-ші роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру. Це місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, “саботажники”, порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова. Масовий розстріл євреїв у Бабиному Яру став символом “Голокосту від куль” і нацистської політики масового знищення людей. Масові розстріли в Бабиному Яру розпочалися відразу після вступу нацистів та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року і відбувалися чи не щоденно до завершення окупації міста. Найтрагічнішими стали 29–30 вересня, коли вбили майже 34 тисячі євреїв – мешканців Києва. У німецьких донесеннях цю операцію назвали “гросакцією” (“велика акція”, від нім. Großaktion). Формальним приводом до неї стала радянська диверсія зі знищення Хрещатика 24 вересня. Нацистська операція в Бабиному Яру 29–30 вересня стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. Більшість населених пунктів України мають свої більші чи менші “бабині яри” – місця нацистських розстрілів євреїв та інших жертв. Провідна роль у розстрілах кінця вересня – початку жовтня 1941 року в Бабиному Яру належить зондеркоманді 4а під орудою штандартенфюрера СС Пауля Блобеля. Цей нацистський підрозділ здійснив також масові вбивства євреїв у Львові, Рівному, Луцьку, Новограді-Волинському, Житомирі, Білій Церкві та інших містах. Голокост – важка незагоєна рана в історії України в Другій світовій війні. Жертвами злочину стали близько півтора мільйона українських євреїв. Нацисти знищили їх як соціокультурну й етнорелігійну спільноту. Пам’ять про трагедію Бабиного Яру залишиться живою назавжди.

16:54 29.09.2022

Вхід для адміністратора