A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Досягнення у ХХ дистанційному обласному конкурсі українського художнього слова імені Івана Ірлявського «Моя весна»

У травні 2022 року здобувачі освіти Голубинської гімназії Полянської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області взяли участь у ХХ дистанційному обласному конкурсі українського художнього слова імені Івана Ірлявського «Моя весна», де зуміли продемонстрували високий рівень володіння художнім словом і в жанрі поезії, і в жанрі гумору.  За рішенням компетентного журі на чолі з головою Закарпатської організації Національної спілки письменників України, заслуженим працівником культури України Василем Густі, учень 9 класу Ахмедов Андрій нагороджений дипломом лауреата ІІІ ступеня у номінації «Гумор» (вчитель Безик Жанна Василівна), учениці 7 класу Єрьоменко Маріанні за участь у конкурсі вручено подяку (вчитель Жернакова Тамара Василівна). Вітаємо наших талановитих діток із гідним виступом та бажаємо їм нових творчих звершень.

10:22 09.06.2022

День захисту дітей у закладах культури

День захисту дітей не оминув і заклади культури Полянської сільської ради. Бібліотекар с.Оленьово Куштан Олеся разом із завідуючою будинком культури Грабар Наталією підготували для діток дуже насичену програму: там були майстерні з виготовлення квітів з паперу,  конкурси малюнків на папері та асфальті, флешмоб "Діти України". Варто сказати, що до відзначення цього Дня було залучено досить велику кількість діток, що дуже радує. Бібліотекар с.Солочин Коневич Надія організувала конкурс патріотичних малюнків, а працівники культури с. Сусково Черепанич Надія та Лофинець Світлана провели захід "Діти - наше майбутнє".

16:23 03.06.2022

День захисту дітей у Полянській ТГ

1 червня в  Україні  та інших країнах світу відзначається День захисту дітей. Це одне з найстаріших міжнародних свят, яке було засноване 1949 року для соціального захисту прав дитини. Попри те, що воєнний стан вніс свої корективи у звичне життя, дітям зараз як ніколи важлива психологічна підтримка, розвантаження та живе спілкування з однолітками. Тому з метою відзначення цього дня  та щоб відволікти від сьогодення усіх діток, особливо тих, хто у зв’язку з воєнним станом був змушений покинути рідну домівку, Полянська сільська рада організувала різноманітні конкурси, змагання та інші розваги для дитячої аудиторії: змагання з міні-футболу, квест-гру для дітей молодшого та середнього шкільного віку «У пошуках чарівної скриньки», показові виступи з кіокушинкай карате, малювання на асфальті, святковий концерт «Діти  – це наше майбутнє». Ми впевнилися, що подарували діткам справжнє свято, так як незважаючи на все, що вони бачили, чули, пережили, -  вогонь у їхніх очах не погас… Ми помітили їхні сяючі та здивовані очі, рум’янець на щоках, почули їхній дзвінкий та радісний сміх, гучні оплески та щире «дякуємо». А це найголовніше для нас, дорослих, адже діти – це наше майбутнє.  Наші діти бачили те, чого не мали б побачити в житті… І це, на жаль, назавжди залишиться в їх пам’яті та буде відбиватися протягом усього життя на їх рішеннях, страхах та виборі. Тому хочеться побажати, щоб усі діти були здоровими, оточеними турботою, небо над їхньою головою завжди було мирним, а кожен новий день приносив тільки радість.

14:59 01.06.2022

Код нації

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначається День вишиванки. Як і завжди, усі заклади освіти та культури  Полянської сільської ради традиційно святкували  цей день, щоб ще раз показати, що вишиванка – це своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками, який покликаний  сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Крім того, щоб долучитися до акції «Вишиванка – генетичний код нації», усі - від великого до малого - одягнули вишиті сорочки, демонструючи не тільки їхню красу й унікальність, але й засвідчуючи свою приналежність до віковічної української культурної традиції. Сформовані фотоколажі, змонтовані відео, читання віршів, виконання пісень  активно поширювали  у соціальних мережах, щоб кожен бачив, що Полянська територіальна громада підтримує традиції та може похвалитися своїми унікальними вишиванками та вишивками, які глибоко шанує та вважає одними із найяскравіших символів нашої  культури.

21:43 18.05.2022

ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРЕЛІК НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ, У ЯКИХ МОЖНА БУДЕ СКЛАСТИ НМТ

Міністерство освіти і науки затвердило перелік населених пунктів України, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення національного мультипредметного тесту. Відповідний наказ МОН від 16 травня 2022 року №445 підписав Міністр Сергій Шкарлет.

09:36 18.05.2022

У бабусі в Казкограді

Для багатьох людей старшого покоління читання і досі залишилось найкращим видом відпочинку, чого не скажеш  про молодь,  яку цілком заполонили соціальні мережі та електронні мас-медіа . У нового "мультимедійного" покоління інші джерела інформації, так як електронна культура стала конкурентом друкованого слова. Тому на сьогодні саме бібліотекарі визначають долю читання у нашій державі. Саме вони повинні організувати дитяче читання так,  щоб книги,  рекомендовані ними, та атмосфера,  у якій діти долучились до читання,  запам'яталися їм на все життя.  І те,  що це цілком реально зробити, довела бібліотекар с. Солочин  Коневич Надія Павлівна, яка започаткувала читання на виїзді, поєднавши і читання,  і спілкування,  і відпочинок.  Саме такі й подібні оригінальні ідеї необхідні сучасному суспільству, бо тільки тоді бібліотека стане в житті дітей чимось унікальним і важливим, тим, що зможе їх хоча б на якийсь час відволікти від ґаджетів. 

14:46 11.05.2022

Вхід для адміністратора