A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Трагедія Бабиного Яру

29–30 вересня вшановуємо 81-ші роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру. Це місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, “саботажники”, порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова. Масовий розстріл євреїв у Бабиному Яру став символом “Голокосту від куль” і нацистської політики масового знищення людей. Масові розстріли в Бабиному Яру розпочалися відразу після вступу нацистів та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року і відбувалися чи не щоденно до завершення окупації міста. Найтрагічнішими стали 29–30 вересня, коли вбили майже 34 тисячі євреїв – мешканців Києва. У німецьких донесеннях цю операцію назвали “гросакцією” (“велика акція”, від нім. Großaktion). Формальним приводом до неї стала радянська диверсія зі знищення Хрещатика 24 вересня. Нацистська операція в Бабиному Яру 29–30 вересня стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. Більшість населених пунктів України мають свої більші чи менші “бабині яри” – місця нацистських розстрілів євреїв та інших жертв. Провідна роль у розстрілах кінця вересня – початку жовтня 1941 року в Бабиному Яру належить зондеркоманді 4а під орудою штандартенфюрера СС Пауля Блобеля. Цей нацистський підрозділ здійснив також масові вбивства євреїв у Львові, Рівному, Луцьку, Новограді-Волинському, Житомирі, Білій Церкві та інших містах. Голокост – важка незагоєна рана в історії України в Другій світовій війні. Жертвами злочину стали близько півтора мільйона українських євреїв. Нацисти знищили їх як соціокультурну й етнорелігійну спільноту. Пам’ять про трагедію Бабиного Яру залишиться живою назавжди.

16:54 29.09.2022

День дошкілля у закладах освіти

Сьогодні, 27 вересня, у всіх закладах дошкільної освіти Полянської сільської ради пройшли святкування Дня дошкілля. Усі - від малого до великого - вклонилися і подякували працівникам дитсадочків за невтомний труд, безмежну любов до дитини та самовіддану працю, а вихованці обдарували своїх других мам малюнками, піснями і танцями. А що ще може бути дорожче над дитячу повагу і любов?

15:50 27.09.2022

День дошкілля

Вже стало традицією 27 вересня відзначати Всеукраїнський День дошкілля і вшановувати працю вихователя і всіх працівників дошкільної освіти. У цей особливий День ми вітаємо всіх працівників дошкілля! Висловлюємо Вам свою подяку за глибоку самовіддачу, величезне терпіння і нескінченну любов до своєї справи. Бажаємо вам здоров'я, сил, наснаги й терпіння, адже саме від цього та уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини, залежить те найдорожче, що є у кожного батька -  дитина. Зі Святом Вас!

15:36 23.09.2022

Вітаємо перемогою

Вітаємо з черговою перемогою ученицю 3-Б класу Полянського ліцею Петру Мар'янку, яка на Міжнародному фестивалі- конкурсі "KHARKIV ART FEST", що відбувся 17 вересня 2022 року, у номінації "Оригінальне мистецтво"  стала володарем  "Гран-прі", та її керівника Попович Оксану Федорівну, яка за підготовку переможниці до цього дистанційного конкурсу отримала Подяку від Європейської молодіжної ліги, організаторів вищевказаного мистецького конкурсу. Бажаємо Вам чергових перемог!!!

13:56 23.09.2022

Повернення коштів за пробне ЗНО

Набув чинності Порядок повернення невикористаної частини коштів, сплачених за участь у пробному ЗНО-2022, затверджений Міністерством освіти і науки України.

16:23 22.09.2022

В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ГОТУЮТЬСЯ ЗМІНИ ЩОДО ОБЛІКУ УЧНІВ ТА ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

У межах підготовки проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», Міністерством освіти і науки України проводиться робота щодо підготовки змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами» з метою здійснення розподілу коштів освітньої субвенції на 2023 рік між місцевими бюджетами.

15:01 21.09.2022

Олімпійський урок та Олімпійський тиждень - 2022

З 12 по 16 вересня 2022 року  у закладах освіти Полянської сільської ради проходив Олімпійський урок та Олямпійський тиждень. Під час  Олімпійського уроку учні ознайомилися з історією Олімпійських ігор,  видами спорту, з яких проводились спортивні змагання, та ознайомились з досягненнями спортсменів України. Зважаючи на умови воєнного стану та безпекову ситуацію під час повітряних тривог у рамках Олімпійського тижня були проведені  спортивні квести, змагання з міні-футболу та волейболу.

08:56 19.09.2022

"Увага! Діти на дорозі"

14 вересня 2022 року у рамках  Місячника профілактики ДТП "Увага! Діти на дорозі!" вчителем предмета «Основи здоров’я» Полянського  ліцею Шпонтак Іриною Йосипівною за участі педагога-організатора Різак Вікторії було організовано зустріч учнів з офіцерами громади Заводуновим Ярославом та Цівкачем Віктором. У ході  тематичних бесід з учнями   закцентовано  увагу на проблемах щодо забезпечення захисту життя та здоров’я дітей в процесі дорожнього руху, поліпшення засвоєння дітьми норм безпечної поведінки на дорозі, а також проведено практичні заняття щодо вибору безпечних маршрутів з дому до школи та у зворотньому напрямку  та правил переходу через нерегульовані пішохідні переходи. Крім того, проведено індивідуальні й групові профілактичні бесіди з учнями, які мають велосипеди, роликові ковзани, скейти, самокати, гіроскутери і т.п . У всіх закладах освіти поновлено куточки з безпеки дорожнього руху та проведено Єдині уроки з правил дорожнього руху.  Такі ж пізнавальні заходи з вивчення та закріплення Правил дорожнього руху за участю представників Національної поліції заплановані в усіх закладах освіти громади.

16:06 14.09.2022

День знань

1 вересня в Україні традиційно відзначають День знань. Цьогоріч, на жаль, це світле і радісне свято проходить у воєнний час. Але навіть під час війни діти продовжують вчитися в школах, і святкування Дня знань таке ж актуальне. Тому в усіх закладах освіти Полянської сільської ради були проведені святкові лінійки, так як саме зараз вкрай важливе все, що пов’язуває нас із життям до війни. І те, що наші учні будуть навчатись в очному форматі, радує особливо, адже не можна замінити нічим живе спілкування з однолітками та педагогами. Зі святом вас, шановні педагоги. Зі святом дорогі діти. Нехай зерна науки, які вкладуть у вас ваші педагоги, зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості та натхнення. Нехай світлим, радісним і плідним буде кожен ваш день, кожен крок. Ростіть здоровими, досягайте високих результатів у навчанні! А ми,  дорослі,  подбаємо про безпечне освітнє середовище

11:31 01.09.2022

Вхід для адміністратора