A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Комітет ВР підтримав законопроєкт МОН щодо НМТ

Члени парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій підтримали урядовий законопроєкт, ухвалення якого дозволить провести вступну кампанію за результатами НМТ та моделлю тестування, що була презентована Міністерством освіти і науки 20 січня. Відповідне рішення ухвалено за результатами засідання профільного комітету.

14:53 24.01.2023

Клуб "Народознавець"

Діяльність бібліотек має величезне значення для життя суспільства, адже є фундаментом людської культури, хранителькою документальної пам’яті. Сьогодні працювати в бібліотеці не просто, проте цікаво, так як біліотекарі вільні у виборі змісту своєї діяльності. І саме зараз бібліотека повинна вижити і довести, що вона необхідна суспільству. Такої ж думки і Надія Коневич, завідувач бібліотекою с.Солочин, куди ми навідались. Тут ми побачили, що  дана бібліотека не тільки місце для зібрання книжок, а й місце, де вміють розуміти і слухати, місце сповідей, одкровень, спогадів для багатьох літних людей. Для  Надії Павлівни особливо важливим є ознайомлення відвідувачів з краєзнавчою літературою, адже це, за її словами, не тільки залучення до славетних сторінок історії нашого краю, а й формування в дитячих душах  любові до Батьківщини. З цією метою при бібліотеці, яка нещодавно змінила своє місце розташування, працює клуб за інтересами "Народознавець". Книгозбірня має у своєму фонді унікальну літературу про рідний край, його історію, традиції, культурні цінності, які зібрані у краєзнавчому куточку під назвою "Край рідний - серцю дорогий". Надія Павлівна з особливим ентузіазмом організовує різноманітні заходи - тематичні виставки, огляди літератури, діалоги та інформаційні години - намагаючись залучити до них якомога більшу кількість відвідувачів. Тож нехай ця і всі книгозбірні нашої громади процвітають, нехай не буде жодних загроз їхньому існуванню і діяльності, а на бібліотечних просторах зростають розумні, мислячі, національно свідомі громадяни.

10:29 24.01.2023

День Соборності-2023

З метою належного відзначення у 2023 році Дня Соборності України, у всіх закладах освіти та культури Полянської сільської ради було проведено інформаційні, освітні та інші тематичні заходи виховного змісту. Змістове наповнення та форма проведення заходів були спрямовані на привернення уваги до процесів національного державотворення та соборності українських земель, що відбувалися століття тому. Було зроблено акцент на подіях, пов’язаних із історією формування органів влади, становлення війська, інституційному будівництві, історії національно-визвольних змагань в Україні на початку XX століття, боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України та возз’єднанню Закарпаття в єдиній Українській державі.

08:28 24.01.2023

НАШІ ДІТКИ – НАШЕ МАЙБУТНЄ. ЇХ БЕЗПЕКА ПОНАД УСЕ

Сьогодні, 19 січня 2023 року, до Полянського закладу дошкільної освіти завітали фахівці ДСНС Ярослав Темник та Катерина Кузьменко спільно з начальником відділу цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення Полянської сільської ради Олександром Бакою, де провели цікавий урок безпеки. Зокрема, звернули увагу дітей на правила безпечної поведінки вдома й на вулиці та застерегли не чіпати невідомі предмети поза власною оселею, адже навіть за привабливою іграшкою може ховатися справжня вибухівка. Також рятувальники нагадали діткам про порядок дій, якщо надзвичайна подія все ж сталася, та номер, за яким звернутися по допомогу. На завершення кожен отримав пам’ятну листівку  та розмальовки із правилами безпеки життєдіяльності.

14:52 19.01.2023

ІІ Закарпатський обласний фестиваль щедрівок та колядок "Різдвяна надія"

Сьогодні в Ужгороді на базі Карпатського університету імені Августина Волошина відбувся ІІ Закарпатський обласний фестиваль щедрівок та колядок "Різдвяна надія". У фестивалі взяли участь і народні фольклорні колективи Полянської громади - "Гутніцькі вечірки" та "Голубинська борона". Приміщення кафедрального храму Андрія Первозваного, у якому відбувався даний захід, сприяло піднесеності й таїнству водночас, так як кожна колядка була по-своєму унікальна і неповторна.

15:00 17.01.2023

Нагородження переможців обласного конкурсу "Захисники України: історія та сьогодення"

Сьогодні, 16 січня 2022 року, на базі Закарпатського обласного краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького відбулось урочисте нагородження переможців обласного конкурсу "Захисники України: історія та сьогодення", серед яких були й учні нашої громади: Манжос Ярослав,  учень Полянського ліцею, - І місце (кер. Гаврилюк А. І.)   та Лофинець Ванеса,  учениця Сусківської гімназії, - заохочення (кер. Русин О. С.).  Сьогоднішній захід відрізнявся від попередніх, які організовував департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації в минулі роки, особливою новизною та урочистістю.

15:00 16.01.2023

Вручення шкільного автобуса

Сьогодні, 16 січня 2023 року, відбулося вручення шкільних автобусів шістнадцятьом закладам освіти Закарпатської області. Сертифікат та ключі від автобусів отримали заступник Полянського сільського голови Зварич В.В. та директор Полянського ліцею Попович В.О. В урочистостях взяли участь голова Закарпатської ОДА-ОВА Микита В.Ф., голова Закарпатської обласної ради Чубірко В.В., заступник голови ОДА-ОВА Шинкарук І.С. та директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА-ОВА  Марусинець М.М.

13:19 16.01.2023

НМТ-2023: коли чекати на остаточне рішення щодо формату й списку обов’язкових предметів

МОН узгоджує деталі щодо проведення НМТ-2023: які предмети будуть обов’язковими, а які відійдуть до “варіативного компоненту”, скільки днів триватиме тестування. Рішення обіцяють ухвалити найближчим часом.

10:46 11.01.2023

ВЕБІНАРИ ДЛЯ ОСВІТЯН

До 16 січня 2023 року триває реєстрація на серію безкоштовних вебінарів, під час яких буде проведено навчання для педагогічних працівників, які викладають навчальні предмети та інтегровані курси з використання програмного засобу mozaBook, електронних підручників та посібників на порталі Mozaweb тощо.

10:06 11.01.2023

Заходи з безпеки життєдіяльності, які слід провести перед початком зимових канікул: 7 порад від МОН

МОН роз’яснило, які заходи перед початком зимових канікул, новорічних і різдвяних свят мають провести заклади освіти. Перевірте, чи всі організували та провели їх.

10:01 30.12.2022

Вхід для адміністратора