A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Вітаємо з перемогою у Всеукраїнському бліц-конкурсі «Український орнамент Перемоги»

З метою формування національної самосвідомості, відновлення історичної справедливості, належного вшанування подвигу народних бардів - кобзарів, нищених на поч. XX століття, виховання наполегливості у роботі та любові до української народної творчості за ініціативи Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України у січні- лютому організовано та проведено Всеукраїнський бліц-конкурс «Український орнамент Перемоги». Завдання конкурсу полягало у відтворенні українського орнаменту Перемоги на основі традицій, сакральних символів краю. До бліц-конкурсу долучилися понад 900 учасників — здобувачів освіти з усіх областей України, серед яких була також представниця нашої громади Дюлай Домініка Ярославівна, учениця Голубинської гімназії, яка на підставі підсумкового рішення журі конкурсу нагороджена дипломом II ступеня Національного еколого- натуралістичного центру Міністерства освіти і науки України. Вітаємо з перемогою! Бажаємо нових досягнень у майбутньому!

15:23 10.03.2023

Жінка-борець, жінка, яка "в серці має те, що не вмирає"

25 лютого 1871 року з'явилася на світ Леся Українка. Ця дата стала днем вшанування пам'яті талановитої поетеси, яка всім серцем любила Україну. Її ім'я золотими літерами закарбувалося на скрижалях нашої літератури, нашої історії, її дух  завжди присутній серед нас. Леся Українка - жінка-борець, жінка, яка "в серці має те, що не вмирає". На її творах виросло не одне покоління українців, а її горда вдача, її самокритичність, принциповість, працелюбність, сила волі і вірність слову давно стали ідеалом для багатьох сучасників.  З нагоди цього дня у закладах культури Полянської сільської ради було організовано огляд літератури та проведено інформаційні години.

10:01 26.02.2023

Вшанування Героїв Небесної Сотні

З метою належного вшанування подвигу учасників Революції гідності, увічнення подвигу Героїв Небесної Сотні, значення масових акцій громадського протесту в Україні, що відбувалися в листопаді-лютому 2014 року,  у всіх закладах освіти та культури Полянської ради були організовані тематичні виставки, інформаційні та виховні години патріотичного змісту.

14:30 22.02.2023

Гала-концерт ІІ Закарпатського обласного фестивалю щедрівок та колядок «Різдвяна надія – 2023»

Сьогодні народні фольклорні колективи Полянської громади «Гутніцькі вечірки» та «Голубинська борона» знову побували в академічному храмі апостола Андрія Первозванного м. Ужгород, де виступили на гала-концерті ІІ Закарпатського обласного фестивалю щедрівок та колядок «Різдвяна надія – 2023».

16:01 18.02.2023

Вітаємо з перемогою у Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості "Листи майбутній Україні"

Вітаємо учнів Голубинської гімназії з досягненнями у Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості "Листи майбутній Україні", який проводився на освітньому порталі Алаба за організаційної підтримки ТОВ «Освітній портал»ТМ 

09:20 16.02.2023

Вітаємо з перемогою на обласному етапі XXII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

На виконання наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації - обласної військової адміністрації від 21 .11.2022 №258, наказу відділу освіти від 28.11.2022 № 46 на обласний етап XXII Всеукраїнського конкурсу  учнівської творчості було надіслано роботи переможців ІІ (в ТГ) етапу у двох номінаціях: роботу учениці Сусківської гімназії Талап Василини Едуардівни в номінації «Історія України і державотворення» (вч.Талап Т.В.) та роботу учениці Голубинської гімназії Мигалко Олександри Андріївни у номінації «Література» (вч. Жернакова Т.В.). На підставі рішення журі переможцем III етапу XXII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації „Література” визначено ученицю 8 класу Голубинської гімназії Мигалко Олександру Андріївну, робота якої разом із роботами інших переможців надіслана для участі в заключному (всеукраїнському) етапі. Бажаємо успіхів!

10:27 06.02.2023

Вітаємо з перемогою на обласному етапі конкурсів "Новорічна композиція" та "Український сувенір"

На виконання наказу відділу 12.12.2022 року № 48 «Про вибір найкращих експонатів для направлення на ІІ (обласний) етап конкурсів «Новорічна композиція» та  «Український сувенір» (далі Конкурси) найкращі із кращих робіт у кожній із номінацій було відібрано для представлення у ІІ (обласному) етапі Конкурсів. На обласний етап було представлено конкурсу „Новорічна композиція” було представлено понад 450 дитячих робіт і 115 робіт на виставку-конкурс „Український сувенір” від закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти області, серед яких 19 і 10 робіт у кожному конкурсі відповідно було представлено закладами освіти Полянської сільської ради.  

13:18 30.01.2023

"ГІТЛЕР ЗАЛИШИВ НА МОЄМУ ТІЛІ НОМЕР - І Я НОШУ ЙОГО НА СОБІ ВЕСЬ ЧАС"

26 січня у адмінбудинку Полянської сільської ради був проведений "круглий стіл" на тему «Єврейська громада Полянської ТГ: історія, пам’ять та виклики сьогодення», присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту, що відзначається щорічно 27 січня.

15:48 26.01.2023

Комітет ВР підтримав законопроєкт МОН щодо НМТ

Члени парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій підтримали урядовий законопроєкт, ухвалення якого дозволить провести вступну кампанію за результатами НМТ та моделлю тестування, що була презентована Міністерством освіти і науки 20 січня. Відповідне рішення ухвалено за результатами засідання профільного комітету.

14:53 24.01.2023

Вхід для адміністратора