A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Лис-роз'яснення МОН України

Особливості навчання під час карантину, перший урок про 30-річчя незалежності України, реформа шкільного харчування і формування мережі ліцеїв. Про це та інше йдеться у листі-роз’ясненні МОН керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам закладів загальної середньої освіти щодо початку 2021/2022 навчального року.

16:25 30.08.2021

Відзначення у 2021 році Дня пам’яті захисників України

Відповідно до розпорядження облдержадміністрації 18.06.2021№ 597 «Про заходи з відзначення у 2021 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві, у закладах освіти та культури було облаштовано куточки на дану тематику, створено на базі шкільних та сільських бібліотек книжкові виставки, виставки творів мистецтва та документалістики, працівники культури взяли участь  у всеукраїнській акції пам’яті «Сонях», а о 10:00 усі учасники заходів долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

10:37 30.08.2021

День Прапора та 30-та річниця з Дня проголошення незалежності України

23 серпня 2021 року у Полянській ОТГ відбулись заходи з нагоди святкування Дня Прапора та 30-ї  річниці з Дня проголошення незалежності України. Свято розпочалось урочистим підходом жителів громади до адміністративної будівлі Полянської сільської ради. На них уже чекала виставка малюнків «Я малюю Україну», де діти різнокольоровими фарбами висловили свою любов до Батьківщини.

14:15 23.08.2021

Святкуємо 30-річчя Дня Незалежності України

Згідно Плану заходів із підготовки та відзначення 30-ї річниці Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України у Полянській сільській раді, у закладах культури та закладах  освіти було проведено ряд заходів. У закладах культури громади було розгорнуто виставки-панорами "Хай квітне моя Україна". Постійні відвідувачі бібліотеки с.Пасіка провели заняття з виготовлення вітальних листівок у техніці торцювання у вигляді жовто-блакитного серця, у бібліотеці с.Солочин були проведені літературні години "Україну славну славлю у віршах" та оформлено виставку родинної творчості, відвідувачі бібліотеки та будинку культури с.Родникова Гута провели захід "Під прапором рідним вставай, Україно!", у клубі с. Сусково було провелено захід за участі місцевого аматорського фольклорного колективу "Файні дівчата", у клубі та бібліотеці с.Павлово була проведена виставка сільських майстрів декоративно- прикладного та образотворчого мистецтва, творча майстерня з виготовлення закладок для книг у вигляді української символіки, в  будинку культури с.Плоске діти, вихованці гуртків,  стали активними учасниками години спілкування "Україна - це ти". Працівники клубу та бібліотеки с.Оленьово провели літературну годину "Український народ не здолати, свободу не спинити!". У Пасіцькому, Солочинському та Сусківському ЗДО відбувся конкурс на кращого читця поезій про Україну. У всіх закладах загальної середньої освіти та дитячих садочках с.Плоске, с.Родниківка та с.Оленьово відбулись конкурси малюнків "Моя Україна". Найкращі роботи будуть представлені на виставці, яку буде розгорнуто 23 серпня.

15:11 19.08.2021

Про переліки навчальної літератури та навчальних програм, рекомендованих МОН для використання в освітньому процесі закладів освіти у 2021/2022 навчальному році

З метою упорядкування літератури, що рекомендується для використання в закладах освіти, Міністерство освіти і науки України надає переліки навчальної літератури та навчальних програм, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання в освітньому процесі закладів освіти у 2021/2022 навчальному році (лист МОН України від 09.08.2021 № 1/9-404):

14:37 19.08.2021

Про зміни до Положення про атестацію педагогічних працівників закладів (установ) освіти сфери культури

Відповідно до частини шостої статті 50 Закону України "Про освіту", статті 25 Закону України "Про позашкільну освіту" та з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність до діючого законодавства внесено до зміни до Положення про атестацію педагогічних працівників закладів (установ) освіти сфери культури. Наказ про зміни читати ТУТ

14:45 15.08.2021

Затверджено методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів

Міністерство освіти і науки затвердило методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти. Відповідний наказ і текст рекомендацій оприлюднено на сайті МОН.

14:40 15.08.2021

УДОСКОНАЛЕНО МЕХАНІЗМ ПРОВЕДЕННЯ ІНСТИТУЦІЙНОГО АУДИТУ ТА ПОЗАПЛАНОВИХ ПЕРЕВІРОК У ШКОЛАХ

МОН внесло зміни до Порядку проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти та затвердило Порядок проведення позапланових перевірок закладів загальної середньої освіти. Відповідний наказ МОН від 30 квітня 2021 року № 493 «Деякі питання здійснення державного нагляду (контролю) у сфері загальної середньої освіти» зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 червня 2021 року за № 809/36431, 810/36432.

14:26 01.07.2021

Вхід для адміністратора