A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

День Прапора та 30-та  річниця з Дня проголошення незалежності України

Дата: 23.08.2021 14:15
Кількість переглядів: 142

23 серпня 2021 року у Полянській ОТГ відбулись заходи з нагоди святкування Дня Прапора та 30-ї  річниці з Дня проголошення незалежності України. Свято розпочалось урочистим підходом жителів громади до адміністративної будівлі Полянської сільської ради. На них уже чекала виставка малюнків «Я малюю Україну», де діти різнокольоровими фарбами висловили свою любов до Батьківщини.

               Об 11.00 год. відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України під Державний Гімн України. З вітальним словом виступив сільський голова Дрогобецький І.І., який зазначив, що в історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення, і однією з них є День проголошення незалежності 1991 року. Це свято – привід для кожного, незалежно від віку, досвіду, переконань, відчути себе молодим та сповненим енергії й бажання до праці для процвітання  Полянської громади, а отже – для України. Адже Україна – це всі ми, тому День Незалежності – не лише державне свято, але й особисте свято для кожного з нас, бо тільки у самодостатності та достатку кожного громадянина полягає сила і незалежність держави. «Тож, я вірю, - підсумував він, - що ви зробите все можливе, докладете максимум зусиль, використаєте всі знання і зробите нашу країну такою, про яку з гордістю можна буде сказати: «Моя держава – найкраща і найбагатша у світі!» До привітань приєднався заступник голови Мукачівської райдержадміністрації Крук О.І., який наголосив: "Відзначаючи День незалежності України, ми глибоко усвідомлюємо: сучасним і майбутнім поколінням належить завершити те, за що боролися кращі представники  українського народу". І, подякувавши за можливість побувати на святі у Полянській громаді, побажав усім присутнім сил і натхнення для досягнення поставленої мети. 

         Після цього розпочались святковий концерт, до проведення якого було залучено колективи закладів культури із кожного населеного пункту об'єднаної громади та вихованців дитячої школи мистецтв.                                         

           У рамках свята також були проведені конференції, круглі столи, перегляди документальних фільмів, творчі  конкурс дитячого малюнка «Моя Україна», книжкова виставка в шкільних та сільських бібліотеках громади «Україна. Історія державотворення», у дитячих садочках відбулись конкурси на кращого читця поезій про Україну та конкурси малюнків на асфальті «З Україною у серці». Святкування 30-ї річниці з Дня проголошення незалежності  України завершаться молебнями за мир в Україні, які пройдуть 24 серпня у всіх церквах Полянської ОТГ.

 

     


« повернутися

Вхід для адміністратора