A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Як діяти закладу освіти та учасникам освітнього процесу під час повітряної тривоги

Офіційний сайт «Освітній омбудсмен України» нагадує учасникам освітнього процесу про правила безпеки під час повітряної тривоги. Ми узагальнили рекомендації ДСНС, органів управління освіти, досвід Ізраїлю, а також надали власні пропозиції щодо підготовки та дій учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги в різних ситуаціях:

08:49 22.08.2023

Сміливість в долонях...

В рамках проєкту  «СМІЛИВІСТЬ В ДОЛОНЯХ - Посилення захисту внутрішньо переміщених дітей», що реалізує Західноукраїнський Консорціум Захисту Дітей, до складу якого входять Terre des hommes - Україна, Благодійний фонд Посмішка ЮА  та Благодійний Фонд Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings, за підтримки Гуманітарного фонду для України, Голубинська гімназія Полянської сільської ради Закарпатської області 31 липня  отримала  ігрові  набори, канцелярські приладдя і матеріали. Вони допоможуть вчителям у проведенні уроків за методикою MGS/CFS - щоб це вийшло максимально легко, весело. Психосоціальні ігри цією методологією сприяють співпраці та інтеграції дітей, а також їхньому розвитку через фізичну активність та креативний підхід.

21:52 31.07.2023

Команда «Альфа» Полянської територіальної громади - серед призерів Всеукраїнського етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

ІІІ (всеукраїнський) етап гри «Сокіл» («Джура»), який цьогоріч зібрав 26 команд зі всіх куточків України, тривав із 15 липня до 23 липня на Львівщині. Відтак, 8 учнів Полянського ліцею - учасники команди «Альфа» гідно представили Закарпатську область та продемонстрували свої вміння та навички, посівши призові місця у нелегкій боротьбі за першість. Учасники змагалися у стрільбі з пневматичної гвинтівки, киданні гранати, брали участь у історичній грі «Відун» і таборуванні («Бівак»), а також долали смугу перешкод.

18:08 23.07.2023

Рій гри «Альфа» готується до ІІІ (всеукраїнського) етапу гри «Сокіл»(«Джура»)

Переможець обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») рій «Альфа» Полянського ліцею активно та відповідально готується до ІІІ (всеукраїнського) етапу, який відбудеться в м. Сколе Львівської області у період з 15 по 23 липня 2023 року. Готують рій «Альфа» представник команди Станіслав Тороні, вчитель  предмета «Захист України» Анатолій Данилович та виховник рою Вікторія Різак. Для підготовки джур також залучено викладача хореографії Полянської школи мистецтв Владиславу Софілканич, яка удосконалює творче завдання в конкурсі гри «Впоряд». Активну допомогу та консультацію учням надають військові офіцери  другого відділу Мукачівського РТЦК та СП та начальник другого відділу, підполковник Олександр Гаєвий. Бойові військові офіцери надають уроки стрільби з гвинтівки та удосконалюють навички стройової підготовки.

13:34 11.07.2023

Запрошуємо на турнір з міні-футболу

         6 липня 2023 року на базі ГО ФК «Олімпія» (с.Поляна, вул.Духновича, 24) відбудеться турнір з міні-футболу серед команд 2015-2017 року народження і молодші, приурочений Дню військ протиповітряної оборони України. За першість змагатимуться збірні Полянської, Мукачівської та Свалявської територіальних громад. Запрошуємо усіх вболівальників та шанувальників футболу. Початок о 10.00 год.

11:49 05.07.2023

Вітаємо з перемогою

З метою поширення інформації про євроінтеграцію України, активізації  інтересу щодо цінностей та традицій ЄС в учнівської молоді, виявлення та стимулювання творчо обдарованих молодих людей, зацікавлених у міжнародній діяльності, поширення концепції сталого розвитку, сприяння їх профорієнтації, стимулювання до прояву активної життєвої позиції, з 01 по 31 травня 2023 року було проведено конкурс учнівських есе на тему "Вступ України до ЄС: для чого це країні та мені". Цей конкурс проводив факультет історії та міжнародних відносин разом з Центром сталого розвитку та центром ЄС Ужгородського національного університету.  Учениця Сусківської гімназії Лофинець Ванеса зайняла призове ІІ місце. Щиро дякуємо переможниці за участь у конкурсі, а вчителю Русин Оксані Стефанівні за якісну підготовку, гідну громадянську позицію та патріотичне виховання учнів!!! Бажаємо творчого натхнення, аби й надалі старанно і гідно Ванеса йшла до вершин своїх успіхів та мрій! Віримо в Перемогу! Все буде Україна!

22:12 29.06.2023

І етап конкурсу "Лідер читання"

З метою популяризації читання та залучення дітей до систематичного читання,  29 червня 2023 року в опорній бібліотеці с. Поляна (завідувач - Смирнова Мар'яна Георгіївна) було проведено І етап всеукраїнського конкурсу "Лідер читання". Дітки представляли на розгляд журі свої читацькі щоденники , які містили записи про прочитані книги,  що не входять до шкільної програми, потім розповіли про одну  із книг,  висловлюючи своє ставлення до прочитаного, його актуальність,  мотивували та обґрунтовували свій вибір, заоохочуючи до його прочитання іншими учасниками конкурсу. За рішенням журі, переможцем конкурсу було визначено Кобулей Ангеліну, читачку бібліотеки с. Поляна. Усіх учасників конкурсу було нагороджено медалями "Лідер читання", вручено книгу та солодкі подарунки , а переможця нагороджено Подякою.  Вітаємо переможця та завідувача,  який підготував юну читачку! Бажаємо успіху  на ІІ (обласному) етапі. Дякуємо завідувачу бібліотеки с.Поляна Смирновій Мар'яні за теплий прийом та організацію конкурсу, голові журі Пукіш Кароліні,  члену журі Йовбак Ірині,  секретарю Герко Руслані за кропітку роботу,  завідувачам бібліотек,  які підготували учасників конкурсу, і, звичайно,  учасникам - вони Лідери читання!!! 

20:22 29.06.2023

Пам'ять нетлінна і вічна

Пам’ять… Вона нетлінна і вічна…. Сьогодні,  26 червня, ми схилили голови перед світлою  пам'яттю жителя нашої громади, випускника Плосківського ліцею,  Калабішки Олександра Васильовича, 1975 р.н., який загинув за Україну при виконанні службового обов’язку: поліг у бою в Майорську, неподалік м.Горлівка  Донецької області у 2017 році. Саме на закладі, у якому промайнули його найкращі безтурботні роки, і було встановлено пам’ятну дошку, яка буде  нагадувати нам і нашим нащадкам про війну з російськими окупантами, про наших героїв, про материнське горе. На заході були присутні Полянський сільський голова Іван Дрогобецький, начальник Мукачівського РТЦК та СП підполковник Євген Пільгуй, заступник командира роти охорони з морально-психологічного забезпечення Михайло Черепко, представники ІІ відділу Мукачівського РТЦК та СП, представники виконкому, місцевого самоврядування, керівники закладів освіти та культури, жителі громади. Усі присутні висловили співчуття дружині, матері та рідним загиблого, низько уклонилися перед пам’яттю і подвигом славних синів України - наших земляків та всіх загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави та вшанували їх хвилиною мовчання. Насамкінець протоієреєм Свято-Покровського храму села Плоске отцем Василієм Ігнатко було проведено обряд освячення встановленої меморіальної дошки. Вічна пам'ять герою!

14:53 26.06.2023

«Рух – це здорово!»

З метою залучення учнів до фізичної активності і спорту як важливого чиннику захисту власного здоров’я та з нагоди святкування Дня захисту дітей, з 01 по 16 червня у всіх закладах освіти Полянської сільської ради та в таборі відпочику "Олімпія" було проведено фізкультурно-оздоровчі заходи під гаслом «Рух – це здорово!", а саме: флешмоби, змагання, веселі старти, руханки, спортивні ігри, квести тощо. 

13:32 16.06.2023

Рій "Альфа" Полянського ліцею - переможець обласного етапу гри "Джура - 2023""

06-10 червня 2023 року в селі Осій Хустського району відбувся обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). Дванадцять команд із шести районів Закарпаття протягом п'яти днів демонстрували свої вміння у конкурсах та змаганнях, передбачених програмою. Мукачівський район представляли команди «Альфа» Полянського ліцею та «Соколи»  Плосківського ліцею. Юні джури Полянської громади - гідно представили район, адже за результатами усіх конкурсів і змагань та за рішенням журі рій «Альфа» Полянського ліцею посів перше місце, продемонструвавши якісну і серйозну підготовку до цих змагань. Рій «Соколи»  Плосківського ліцею посів п’яте місце. Попереду на полянських школярів чекає заключний (всеукраїнський) етап гри «Сокіл» (Джура)». Вітаємо дітей, виховників та усіх причетних із заслуженою перемогою! Бажаємо успіхів на всеукраїнському етапі!

10:02 12.06.2023

Вхід для адміністратора