A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

Захисники України: історія та сьогодення - ІІ етап

На виконання наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту  обласної державної адміністрації від 16.10.2023 № 627 „Про проведення  у 2023 році обласного конкурсу літературних творів, творів образотворчого мистецтва та фоторобіт на тему „Захисники України: історія та сьогодення”, наказу відділу 17.10.2023 № 37 «Про  проведення   конкурсу   літературних творів, творів образотворчого мистецтва та фоторобіт на тему «Захисники України: історія та сьогодення», з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотизму у дітей, формування національно свідомої, зрілої особистості з 18 жовтня по 08 листопада 2023 року був проведений І етап Конкурсу серед учнів 5-10 класів, в якому взяло участь 68 учнів закладів загальної середньої освіти. Журі ІІ етапу проаналізувало роботи переможців І етапу (4 роботи у номінації «Лист», 6 робіт у номінації «Вірш», 12 робіт у номінації «Малюнок», 4 роботи у номінації «Фоторобота»). Усі роботи  відповідали тематиці, були оригінальні й цікаві за техніками виконання, змістовні та креативні. Вітаємо  переможців. Їхні роботи будуть надіслані для участі в обласному етапі, а поки насолоджуйтесь малюнками та фотороботами наших обдарованих діток

11:24 09.11.2023

ПРОФІЛЬНА СЕРЕДНЯ ОСВІТА: ПОЧАЛОСЯ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТУ СТАНДАРТУ

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт Державного стандарту профільної середньої освіти (10–12 класи й заклади професійної та фахової передвищої освіти в частині здобуття повної загальної середньої освіти).

15:00 06.11.2023

Психологічна служба в дії

Протягом жовтня 2023 року практичний психолог Голубинської гімназії Дюлай С.М. та практичний психолог Солочинської гімназії Полянського ліцею Брода О.Ю. провели інформаційні години «Насильство в сімʼї та як його уникнути», "Наслідки шкільного насильства» з учнями  2-4 класів Павлівської початкової школи, Голубинської та Солочинської гімназій. Під час зустрічі учнів ознайомили з поняттям насильства, яке виявляється як в одноразових насильницьких діях, так і у формі постійних знущань, принижень, систематичного цькування (булінгу). Наголошено, що найнебезпечнішим є систематичне насильство. Жертви насильства постійно переживають приниження, сором, страх, розпач і злобу.Насильство  згубно позначається на соціалізації жертви, спричиняючи неадекватне сприйняття себе й реальності, негативні реакції однолітків, девіантну поведінку. Як підсумок бесіди учням запропонували до перегляду мультфільм про наслідки булінгу в школі, та насильства в сімʼї. Під час бесіди школярі цікавилися питанням відповідальності за булінг, що засвідчило актуальність проведення таких заходів у закладах освіти.

14:04 02.11.2023

НМТ-2024: це необхідно знати

2024 рік стане вже третім випробувальним роком для майбутніх випускників. Чого очікувати під час складання випускних іспитів, яка буде процедура їх проходження, як будуть враховуватись результати оцінювання знань і що змінилося в порівнянні з минулим роком – читайте далі.

08:55 31.10.2023

НАША МОВА КОЛЬОРОВА

Щорічна традиція в День української писемності та мови — проводити Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. У 2023 році він буде вже 23‑й.  Обов’язково приєднуйтеся 27 жовтня! Цікаві факти про мову нижче ↓

10:07 24.10.2023

Акція "Милосердя"

Старість - не радість, ніхто її не чекає. Та вона несподівано підкрадається. Добре, коли поруч діти та онуки, а коли нема? Як бути самотнім і хто про них подбає? Це питання риторичне? А щоб воно не виникало і не йшло у безвість, ми повинні виховувати у наших дітей почуття доброти й милосердя, поваги, уваги, любові  і шани до людей похилого віку, до бабусь і дідусів, до одиноких  жителів. Вони не просять у нас чогось незвичайного, вони хочуть тільки нашої уваги, а інколи допомоги. Тому у нашій Полянській громаді волонтерські загони закладів освіти щорічно протягом вересня-жовтня під гаслом «Твори добро» організовують акцію «Милосердя», у рамках якої відвідують одиноких та стареньких, надають їм допомогу по господарству, приносять продукти харчування… Ось і все, що треба зробити для того, щоб те милосердя, що здавна було властиве нашому народові, зберегти навіки. Просто треба не тільки говорити про добро, а ще й творити  його.

14:40 18.10.2023

І етап конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» - до Дня захисника України

На виконання наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту  обласної державної адміністрації від 18.09.2023 № 551 „ Про  проведення   ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» - до Дня захисника України ”, наказу відділу 20.09.2023 № 34 «Про  проведення   І етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» - до Дня захисника України» з 22 вересня по 06 жовтня 2023 року був проведений І етап Конкурсу у трьох вікових категоріях, в якому взяли участь майже всі заклади загальної середньої освіти. Журі І етапу проаналізувало надіслані роботи переможців шкільного етапу (15 робіт у номінації «Вірш», 34 роботи в номінації «Малюнок»). Усі роботи в номінації «Вірш» відзначались особливою неординарністю та новизною, а більшість робіт у номінації «Малюнок» були змістовними та композиційно досконалими. Роботи переможців будуть надіслані для участі у ІІ (обласному) етапі Конкурсу. Бажаємо переможцям успіху, а поки можете насолодитись малюнками наших обдарованих діток

15:52 11.10.2023

Команда "Альфа" Полянського ліцею - в черговий раз підтвердила статус переможця

У рамках обласних патріотичних заходів департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА з 08 по 10  вересня в Колочавській громаді,  на околиці мальовничого села Негровець, Громадською організацією "СІМЗ" було проведено  військово-патріотичну гру «Карпатський щит» пам’яті «Патрона», яка зібрала учасників з усього Закарпаття та гостей з Тараканова Рівенської області. Близько  80 учасників гри з Рахівського, Тячівського, Хустського, Мукачівського  районів та гості з Рівненщини протягом трьох днів змагалися та проходили вишкіл з військової, домедичної, тактичної медицини та туризму. З метою кращого розуміння справи та практичного застосування умінь вишкільні заняття  проводили  військові-захисники, які через стан здоров’я були демобілізовані.

09:38 12.09.2023

Вхід для адміністратора