A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 17.05.2019 17:18
Кількість переглядів: 136

Уже вдруге поспіль відділ освіти Полянської сільської ради спільно із працівниками Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді проводить І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка впроваджена в навчальні заклади України з 2003 року. За цей час гра «Сокіл» («Джура») зарекомендувала себе як найбільш вдала форма патріотичного виховання учнівської молоді.

У другому етапі взяли участь 5 команд із трьох закладів освіти Полянської сільської ради: рій «Полянські козаки» та рій «Лідери» Полянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, рій «Нащадки козаків» та рій «Патріоти» Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, рій «Гайдамаки» Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

    16 травня, у день заїзду, в ур. Красне, що в с. Поляна, розпочався «Конкурс біваків (таборування)»:були оцінені обов’язкові атрибути (хоругва, емблема, назва). Після розміщення роїв відбулось урочисте відкриття  І (в ОТГ) етапу гри «Сокіл» («Джура»). Урочисте козацьке коло з нагоди відкриття відвідав почесний гість - заступник Полянського сільського голови Василь Зварич. Він побажав роям успіху та чесної і безкомпромісної боротьби, яка визначить того, хто гідний звання переможця. Начальник відділу освіти Петро Лізанець побажав учасникам змагань витримки, сили та бойового духу. Головний суддя Анатолій Данилович ознайомив присутніх з програмою гри.

    Після відкриття наші джури спробували себе у конкурсі «Розпалювання вогнища», після чого здали обов'язковий звіт про виконання завдань під гаслом «Добре діло». Опісля розпочався інтелектуально-мистецький комплекс «Козацькі забави», а саме: «Відун» та «Пластун». Цей комплекс був дуже добре організований та облаштований, повністю забезпечений необхідним інвентарем для спортивного орієнтування, смуги перешкод та  квесту.

     Сьогодні, 17 травня, рої продемонстрували свої знання і вміння зі стройової підготовки та знанні маршових патріотичних пісень на конкурсі «Впоряд», позмагалися у стрільбі з пневматичної гвинтівки по мішені та у фізкультурно-спортивному комплексі «Козацькими стежками».

(Гаврилюк А.)


« повернутися

Вхід для адміністратора