A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. 35-ті роковини

Дата: 24.04.2021 15:05
Кількість переглядів: 108

     Чорною плямою стала на нашій планеті Чорнобильська катастрофа. 35 років пройшло з того часу, але у нас, у Полянській громаді, пам'ятають і завжди вшановують героїв, яких доля повела у Чорнобиль.

     До підготовки до цієї пам'ятної дати були також залучені відділ освіти, директор ДШМ та учні Полянського ліцею. Урочистий захід відбувся в конференцзалі сільської ради. Сюди було запрошено голову Свалявського відокремленого підрозділу "ВГОІ "Союз Чорнобиль України" Михайла Васильовича Сарканича,  ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які проживають на території громади, та жінок героїв, які уже померли від хвороб, отриманих у "зоні". Зворушливі слова, пісні, ролик, фото Чорнобиля до і після вибуху, страшні кадри його наслідків, фото ліквідаторів з усієї України та фото тих часів наших земляків глибоко запали в серце кожного та змусили знову пережити жахіття 1986.

     «Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки. Ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого ще не стане завтра, хто заплатив за чтюсь помилку своїм здлров'ям",- зазначив Іван Іванович та, схиливши голову перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом, висловив глибоку вдячність за високу громадянську позицію усім ліквідаторам катастрофи.

     Михайло Васильович у свою чергу подякував усім, хто долучився до підготовки заходу, та Полянському сільському голові особисто і висловив надію й на подальшу підтримку чорнобильців Полянської громади. Захід завершився вшануванням пам"яті померлих та хвилиною мовчаня.

Гаврилюк


« повернутися

Вхід для адміністратора