A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Профорієнтаційна робота в закладах освіти Полянської сільської ради

Дата: 25.03.2019 08:53
Кількість переглядів: 121

Минулого тижня у рамках запланованих профорієнтаційних поїздок школами Закарпатської області, працівники та викладачі УжНУ мали можливість надати учням 9-11 класів Полянської та Плосківської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. Полянської сільської ради детальну інформацію щодо вступної кампанії 2019 року.

Школярі з цікавістю послухали аргументовану розповідь заступника декана з навчально-виховної роботи філологічного факультету УжНУ Олега Хававчака щодо пріоритетів навчання саме у цьому вузі. Він підкреслив: «Лише один філфак нині – це десять спеціалізацій (освітніх програм), майже тисячний студентсько-викладацький колектив, це сімдесятирічна історія становлення й розвитку мовознавчих, літературознавчих, журналістикознавчих шкіл, це тисячі випускників, які є інтелектуальною елітою країни. Серед них – лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка Іван Чендей, Петро Скунць, Дмитро Кремінь, Петро Мідянка, члени-кореспонденти НАН України Олекса Мишанич та Василь Німчук, багато інших видатних письменників, науковців, педагогів, перекладачів, журналістів».

Заступник декана з інформаційно-технічного забезпечення Віталій Завадяк, який також є викладачем кафедри журналістики, акцентував увагу на важливості масмедій. Він підмітив, що більшість учнів є активними користувачами соціальних мереж, і, без сумніву,  дехто з них має гарні задатки майбутнього журналіста.

З цікавою промовою виступила Микулинець Вікторія Іванівна, яка розповіла про принади студентського життя та можливості студентів УжНУ стажуватися за кордоном, зокрема у Пряшівському університеті та університеті у Банській Бистриці (Словаччина), Карловому університеті (Чехія), Сегедському, Дебреценському і Будапештському університетах (Угорщина), Новосадському університеті (Сербія), Інституті FOJO (Швеція), Дублінському інституті технологій (Ірландія) тощо.

Насамкінець зустрічі гості підмітили, що приїзд працівників УжНУ у школи новоствореної Полянської громади є першим кроком до тривалої співпраці між найпрестижнішим вищим закладом Закарпаття та школами Полянської ОТГ.

(Гаврилюк А., Шипович Ю.)


« повернутися

Вхід для адміністратора