A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Інклюзивно-ресурсний центр офіційно відкрито

Дата: 28.05.2021 22:19
Кількість переглядів: 137

28 травня 2021 року відбулось урочисте відкриття КУ "Інклюзивно-ресурсний центр Полянської сільської ради". На відкритті були присутні засновник - Полянський сільський голова І.І. Дрогобецький, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної адміністрації Марусинець М.М., депутат Закарпатської обласної ради Шетеля Н.І., начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради Лізанець П.І., староста Куштан М.І. та керівники закладів освіти, у яких організовано інклюзивне навчання.

На це свято були також запрошені дітки з особливими освітніми потребами у супроводі своїх батьків, адже, як зазначив Іван Іванович,  дуже важливим є усвідомлене поважне ставлення до дітей з особливими потребами з боку оточуючих, бо тільки за таких умов ці дітки здатні подолати усі життєві проблеми і труднощі та самоствердитись у цьому житті. Мар'яна Михайлівна Марусинець у свою чергу добавила, що з огляду на невпинне зростання кількості дітей, що мають особливі освітні потреби, все більшої актуальності набувають питання  адаптації та повноцінної соціалізації в суспільному житті таких діток, тож саме Інклюзивно-ресурсний центр допоможе і педагогам, і батькам вирішити ці питання. "Сім'ї, де виховуються дітки з особливими освітніми потребами, потребують великої уваги і піклування як з боку держави, так з боку закладів освіти та  Інклюзивно-ресурсного центру, тому ми спільними зусиллями будемо робити все можливе, аби не залишати батьків наодинці зі своїми труднощами та проблемами", - підсумувала Наталія Ігорівна, після чого І.І.Дрогобецький кожній дитинці вручив подарунок від депутата обласної ради Русина Віктора, а гості з Ужгорода, Марусинець М.М. та Шетеля Н.І., - подарунки для ІРЦ.
Після презентації малюнків діток з особливими освітніми потребами, виступу учнів інклюзивного класу та презентації директора Центру Шипович Р.В., усіх гостей було запрошено на екскурсію-огляд кабінетів ІРЦ, які працівниками закладу за досить короткий період вдалось облаштувати згідно вимог. Дііток було запрошено на святковий солодкий стіл. А ми, працівники освіти,  хочем подякувати усім, хто зробив усе можливе для того, щоб відкриття такого центру у нашій громаді відбулося.

Гаврилюк


« повернутися

Вхід для адміністратора