A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Психологічна служба в дії

Дата: 02.11.2023 14:04
Кількість переглядів: 85

Протягом жовтня 2023 року практичний психолог Голубинської гімназії Дюлай С.М. та практичний психолог Солочинської гімназії Полянського ліцею Брода О.Ю. провели інформаційні години «Насильство в сімʼї та як його уникнути», "Наслідки шкільного насильства» з учнями  2-4 класів Павлівської початкової школи, Голубинської та Солочинської гімназій.
Під час зустрічі учнів ознайомили з поняттям насильства, яке виявляється як в одноразових насильницьких діях, так і у формі постійних знущань, принижень, систематичного цькування (булінгу). Наголошено, що найнебезпечнішим є систематичне насильство. Жертви насильства постійно переживають приниження, сором, страх, розпач і злобу.Насильство  згубно позначається на соціалізації жертви, спричиняючи неадекватне сприйняття себе й реальності, негативні реакції однолітків, девіантну поведінку. Як підсумок бесіди учням запропонували до перегляду мультфільм про наслідки булінгу в школі, та насильства в сімʼї.
Під час бесіди школярі цікавилися питанням відповідальності за булінг, що засвідчило актуальність проведення таких заходів у закладах освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора