A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Команда "Альфа" Полянського ліцею - в черговий раз підтвердила статус переможця

Дата: 12.09.2023 09:38
Кількість переглядів: 180

У рамках обласних патріотичних заходів департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА з 08 по 10  вересня в Колочавській громаді,  на околиці мальовничого села Негровець, Громадською організацією "СІМЗ" було проведено  військово-патріотичну гру «Карпатський щит» пам’яті «Патрона», яка зібрала учасників з усього Закарпаття та гостей з Тараканова Рівенської області. Близько  80 учасників гри з Рахівського, Тячівського, Хустського, Мукачівського  районів та гості з Рівненщини протягом трьох днів змагалися та проходили вишкіл з військової, домедичної, тактичної медицини та туризму. З метою кращого розуміння справи та практичного застосування умінь вишкільні заняття  проводили  військові-захисники, які через стан здоров’я були демобілізовані.

Першого дня був заїзд та облаштування базового табору відповідно до вимог безпеки та швидкої евакуації на випадок непередбачуваних обставин.  Це стало першим практичним досвідом для вихованців: налагоджена робота кухні, забезпечення табору водою, дровами, іншими побутовими речами. О 14 : 00 відбулося урочисте відкриття гри, яке розпочалося хвилиною мовчання в пам’ять про «Патрона» та всіх загиблих захисників України.  Присутніх було ознайомлено  з історією створення гри «Карпатський щит», умовами її проведення та інформацією про співзасновника гри, захисника України, громадського діяча, великого патріота України Владислава Швеця "Патрон".

Після  відкриття  були проведені такі вишколи для учасників гри: контрзасадні дії,  робота гранатометної групи, снайпінг, корегування та радіообмін,  тактична медицина,  виживання в горах, туристська  підготовка, захоплення  ворожого штабу або ворожої позиції. Вихованці вчилися оборонятися та нападати на ворога, працювати в команді, виживати в невідомій місцевості, екстрено реагувати на нестандартні  ситуації, надавати домедичну допомогу собі та оточуючим. Увечері біля розпаленого вогнища відбулося знайомство між учасниками, виконання патріотичних пісень та ігор.

На другий день було проведено рейд-похід у гори протяжністю 8  кілометрів у  формі змагань, подолання перешкод, виявлення небезпеки тощо. На шляху маршруту учасників чекали локації (контрзасадна підготовка, тактична медицина, снайпінг, робота з гранатометом, корегування та радіообмін, тактична медицина, транспортування потерпілогого, приготування їжі ), на яких вони вже мали можливість практично показати засвоєні знання, а захисники як інструктори та долучені до них керівники мали змогу оцінити їхні дії.

На третій день були проведені  змагання з кидання гранати та фізичної підготовки, а також теренова гра. Підсумком  гри стала розмова виховників та військових з вихованцями про важливу роль патріотичного виховання в умовах повномасштабного вторгнення та заради майбутнього Української держави. 

За підсумками триденного таборування військово-патріотичної гри «Карпатський щит»

3 місце здобула команда «Патріот» (с. Горінчово Хустського району);

2 місце - команда «Тиса» ( смт.Буштино Тячівського району)

Два перших місця розділили команди «Альфа» (с. Поляна Мукачівського району) та команда «Патріот» (с. Негровець Хустського району).

Учасники гри на згадку про участь отримали футболки, знамена та сувеніри з атрибутикою гри.

В Єдності Сила !

В Силі Перемога!

За матеріалами Гавриля Івана Юрійовича

 


« повернутися

Вхід для адміністратора