A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Комітет ВР підтримав законопроєкт МОН щодо НМТ

Дата: 24.01.2023 14:53
Кількість переглядів: 159

Члени парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій підтримали урядовий законопроєкт, ухвалення якого дозволить провести вступну кампанію за результатами НМТ та моделлю тестування, що була презентована Міністерством освіти і науки 20 січня.

Відповідне рішення ухвалено за результатами засідання профільного комітету.

Окрім того, законопроєктом передбачено скасування державної підсумкової атестації випускників повної загальної середньої освіти в 2023 році.

За підсумками розгляду законопроєкту члени комітету одностайно рекомендували Верховній Раді прийняти проект закону № 8228-1, поданий Кабінетом Міністрів, в першому читанні за основу та в цілому.

Два альтернативних депутатських законопроєкти рекомендовано відхилити.

Після ухвалення урядового законопроєкту Міністерством освіти і науки буде затверджений Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, який передбачатиме проведення НМТ за моделлю, що була презентована громадськості 20 січня.

НМТ в 2023 році буде проведений за схемою 2+1, де українська мова й математика є обов'язковими, а третій предмет учасники обиратимуть самостійно.

За матеріалами сайту https://osvita.ua/test/88234/ 

!!!!!!!! Також буде цікавим: НМТ 2023: 2 обов’язкові предмети + 1 на вибір, тривалість: 180хв. (найважливіше із брифінгу) https://erudyt.net/pidgotovka-do-zno/novyny-zno/nmt-2023-2-obov-iazkovi-predmety-1-na-vybir-tryvalist-180khv-nayvazhlyvishe-iz-bryfinhu.html 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора