A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Заходи з безпеки життєдіяльності, які слід провести перед початком зимових канікул: 7 порад від МОН

Дата: 30.12.2022 10:01
Кількість переглядів: 115

МОН роз’яснило, які заходи перед початком зимових канікул, новорічних і різдвяних свят мають провести заклади освіти. Перевірте, чи всі організували та провели їх.

1. Організувати первинні інструктажі з учнями та зареєструвати їх у відповідних журналах:

  • дії у разі оголошення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації, зокрема сигналу «Повітряна тривога»;
  • дотримання правил пожежної безпеки, техногенної безпеки та безпеки дорожнього руху;
  • профілактика шлунково-кишкових захворювань;
  • дотримання правил гігієни у період поширення епідемічних захворювань;
  • поводження в громадських місцях з незнайомими людьми та підозрілими предметами, при користуванні громадським транспортом, безпечне перебування біля річок та водоймищ, що вкриті кригою, при використанні піротехніки тощо.

2. Провести роз’яснювальну роботу серед учнів щодо правил поведінки в умовах низьких температур, запобігання випадків переохолодження та обморожень, порядку надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок нещасних випадків, а також безумовного дотримання обмежень задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

3. Видати розпорядчий документ про дотримання правил пожежної та техногенної безпеки, а також заборони експлуатації несправних приладів опалення та саморобних нагрівальних приладів в будівлях та приміщеннях закладу освіти.

4. Перевірити знання порядку дій у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога», загальної інструкції з пожежної та техногенної безпеки у працівників охорони, вахтерів, чергових служб об’єктів та операторів котелень, а також порядок здійснення контролю за додержанням протипожежного стану, огляду територій й приміщень, порядку знеструмлення електромережі та дій у разі виявлення пожежі, або спрацювання засобів пожежної сигналізації та автоматичного пожежогасіння;

5. Утримувати укриття фонду захисних споруд цивільного захисту в готовності до використання за призначенням та у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога»; забезпечити розміщення працівників закладу освіти та населення відповідно до затверджених алгоритмів (інструкцій).

6. Перевірити наявність планів евакуації на випадок пожежі або інших надзвичайних ситуацій з обов’язковим позначенням маршрутів евакуації, місць розташування первинних засобів пожежогасіння та електричних щитків, із дублюванням, у разі потреби, англійською мовою.

7. Тримати на постійному контролі питання щодо безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час зимових канікул.

Складено відповідно до листа МОН «Про організацію та проведення заходів з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу на час зимових канікул» від 15.12.2022 № 1/15411-22.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора