A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Увага, вебінар "Зміни до Порядку організації діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти та Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти"

Дата: 17.01.2022 11:40
Кількість переглядів: 134

vebinar1 0

Міністерством освіти і науки України та Інститутом спеціальної педагогіки та психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України надані методичні рекомендації для педагогів, фахівців інклюзивно-ресурсних центрів, у яких подано методичний інструментарій, який допоможе встановити причину освітніх труднощів, що можуть виникати в учнів під час освітнього процесу визначення бар’єрів та стратегії подальшої підтримки задля їх подолання.


        Командам психолого-педагогічного супроводу закладів освіти у співпраці з фахівцями (консультантами) інклюзивно-ресурсних центрів необхідно до 21.01. 2022 року (ЗЗСО) та до 01.02.2022 р. (ЗДО) визначити категорії освітніх труднощів та рівень підтримки в освітньому процесі для дітей, що вже навчаються в інклюзивних класах(групах), змінити індивідуальні програми розвитку відповідно до форми 2022 року та внести їх та відповідні протоколи засідань КППС до системи «АС ІРЦ».
Не зважаючи на численні рекомендації, роз’яснення, консультації на різних рівнях, у педагогів та батьків залишаються ряд питань щодо роботи КППС у даному напрямку:
Як визначити категорію освітніх труднощів?
Як визначити рівень підтримки для дитини з ООП?
Як оформляти протоколи засідань КППС?
Яка роль фахівця (консультанта) ІРЦ у КППС?
Як вплине визначений рівень підтримки на індивідуальну освітню траєкторію дитини з ООП?..
На ці та інші питання відповідатиме національний тренер з інклюзивної освіти, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ЗІППО Воротинцева Олена під час онлайн-зустрічі 19.01.2022 р. о 15.00 з використанням платформи Google Meet. Покликання буде надіслано на електронні адреси за годину до початку заходу.

Реєстрація тут 

За матеріалами ЗІППО


« повернутися

Вхід для адміністратора