A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Як вчителі проводитимуть уроки в "помаранчевій зоні"

Дата: 19.08.2020 15:24
Кількість переглядів: 120

 

На серпневій конференції МОНу головний санітарний лікар розповів про обмеження у всіх зонах.

Як повідомляє сайт "Всеосвіта", він заявив, що у "червоній зоні" буде запроваджено онлайн навчання, адже відвідування освітніх закладів, у чому числі й дошкільних, буде заборонено.

Також, під час конференції, головний санітарний лікар закликав вчителів провести бесіди з дітьми та їх батьків щодо захворювань на коронавірусну хворобу.

Працівники шкіл, технікумів та інших освітніх закладів повинні знати про симптоми коронавірусної хвороби. Ми закликаємо проговорити з дітьми та їхніми батьками про такі симптоми. Наголосити, що найкраща профілактика будь-якої хвороби, це залишити дитину вдома і звернутися до сімейного лікаря, — наголосив міністр охорони здоров'я.

Щодо маскового режиму, він додав, що на сьогодні проведено багато дискусій з освітянами щодо проведення уроків у масках і в МОЗ змінять норму, де буде дозволено проводити уроки без захисних масок. Але в "помаранчевій зоні" все ж таки рекомендується проведення уроків у захисних щитках.

Щиток є прозорий і дозволяє передавати емоції. Такі щитки рекомендуються для того, щоб не порушувати освітній процес, — пояснив Ляшко.

Наостанок Міністр охорони здоров'я пояснив, що надання регіонам "кольору зони" вирішується на національному рівні комісією з питань техногенно-екологічної безпеки.

Відтак:

  • для "зеленого" та "жовтого" рівня епідемічної небезпеки обмеження відсутні.

  • для "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки обмеження такі: забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти група кількістю більше ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

  • для "червоного" рівня епідемічної небезпеки обмеження такі: забороняється відвідування всіх закладів освіти здобувачами освіти, в тому числі й дошкільних.

В часи, коли не було епідемії коронавірусної хвороби в адміністративних територіях зазвичай вводились обмежувальні протиепідемічні заходи, коли закривались школи і дитячі садочки. Так само відбуватиметься і зараз у "червоних зонах", — заявив Віктор Ляшко.

Ляшко нагадав, що у МОЗ розроблені рекомендації для організації протиепідемічних заходів у закладах освіти, затверджені постановою головного державного санітарного лікаря від 30 липня 2020 року № 42.

В рекомендаціях зазначається, що керівникам закладів освіти необхідно:

  • наказом визначити відповідальну особу по закладу за щоденний контроль за виконанням Тимчасових рекомендацій;

  • забезпечити розробку алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти;

  • організувати централізований збір використаних засобів індивідуального захисту;

  • організувати проведення навчання працівників щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації тощо.


Вас також може зацікавити: Офіційно: МОЗ затвердило постанову про навчання з 1 вересня

За матеріалами сайту https://vseosvita.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора