A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Фестиваль «Різдвяна коляда» у Полянській ОТГ

Дата: 15.01.2020 09:34
Кількість переглядів: 154

Щороку християнські родини з настанням величного свята Різдва 7 січня чекають у своїх домівках на прихід вертепу. Такі мандрівні театри завітали і в нашу громаду, щоб прославити новонародженого Ісуса Христа у Вифлеємі. 14 січня 2020 року в нашій громаді відбувся фестиваль «Різдвяна коляда», головною метою якого передбачалося відродити автентичні українські колядки, фольклор та традиції, що мають передаватися від покоління до покоління.

Фестиваль зібрав кращі співочі колективи з колядками і щедрівками рідного краю. Участь у цьому заході взяли вихованці закладів освіти та культури Полянської сільської ради, священники та представники православних та греко-католицьких церков сіл громади, церковний хор Свято-Михайлівського храму с.Поляна та народний хор духовної пісні ім. Мирослава Чайковського греко-католицької громади м.Свалява. Кожен із учасників підготував спеціальну святкову програму – колядки, щедрівки, вертеп чи обряд відповідно до місцевої традиції. Учасники зуміли довершеним виконанням зачарувати глядачів, серед яких і найменша – чотирирічна Янович Катерина з колядкою «Коли звізда ясна». 

Крім того, у рамках фестивалю було розгорнуто виставку новорічних сувенірів та різдвяної атрибутики, яку власноруч виготовили дітки нашої громади.

З вітальними словами перед присутніми виступили представники місцевої влади та духовенства, побажавши всім добра, злагоди, миру у домівках, доброго здоров`я та щедрих Божих благословень.

Ніхто не залишився байдужим до цього  чудового свята. Усі отримали веселий настрій, задоволення, позитивні емоції і розуміння того, що Різдво, як і кожне свято, відображає українську суть, а головне – наші традиції. Отож, не забудьмо свого прямого обов'язку -  продовжити справу наших предків.

Гаврилюк А.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора