A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Новини

День вишиванки у закладах культури

Споконвіку українські жінки та чоловіки шанували одяг, а особливо вишиту сорочку, бо вірили, що вона захищає людину від усього злого. Вважалося, що сорочка, яка прилягає до тіла, є провідником магічної сили, яка є у людині. Узори вишивок були не лише простими прикрасами, але й оберегами, які захищали від злих духів, хвороб, різних напастей. Тому майстрині до своєї роботи підходили творчо: для оздоблення виробів використовували орнаменти, квіти, листя, зображення тварин, фігури людей. Крім того, вишивання, як національна традиція, сприяла формуванню у дівчат і жінок терпіння, наполегливості, відчуття краси, бажання творити добро, дбати про дорогих і милих серцю людей. Народна вишивка - це мистецтво, яке постійно розвивається. От і сьогодні, уже в 21 столітті, народна традиція не зникає, а набирає обертів, популярності, стає актуальною і підсилюється сучасними формами одягу, новими узорами, взятими людьми все з тої живої Землі-матінки, з рідної природи.  А сорочка-вишиванка сьогодні стала модною, її вдягають на свято і в будень, від малих дітей до людей поважного віку, що і продемонстрували працівники культури Полянської сільської ради. Запрошуємо до перегляду

14:58 19.05.2023

Вітаємо з досягненням обласного рівня

У всеукраїнському конкурсі робіт юних фотоаматорів „Моя Україно!” учениця 7 класу Голубинської гімназії  Дюлай Домініка на обласному етапі за роботу «Соняшник у полі жовтокольоровий», представлену у номінації «Фото із застосуванням програми Adobe Photoshop» (керівник гуртка Васильєва О. Є.), здобула Диплом ІІІ ступеня.

14:55 17.05.2023

Вітаємо вихованців Полянської школи мистецтв

🌟🎼🎸10 травня у Мукачеві  був проведений відкритий міський конкурс виконавської майстерності гри на народних інструм-ентах "Візерунки Срібної Землі". Конкурс започаткований у 2018 році на базі комунального закладу «Мукачівська школа мистецтв ім. С.Ф.Мартона» Мукачівської міської ради, спрямований на популяризацію музичного мистецтва, зокрема гри на народних інструментах (гітара, домра, баян, акордеон). Учні Полянської ШМ прийняли участь і вибороли почесні місця. 🎼Уліганець Богдан 2 місце(гітара) 🎼Павлій Матвій 3 місце(гітара) 🎼Дувалка Дарина 3 місце(гітара)- Клас викладача:Фалес Н.Ю. 🎼Щадей Павло 3 місце(баян) 🎼Матушак Галина 3місце(баян) 🎼Ігнатюк Тимофій 3 місце (баян) Клас викладача:Щадей І.В. Переможці Конкурсу нагородилися дипломами та пам’ятними подарунками.Щиро дякуємо всім організаторам конкурсу.А нашим маленьким переможцям творчої наснаги та подальших успіхів!!!🎶💛💙🏆

16:14 11.05.2023

Вітаємо переможців конкурсу

З метою підвищення рівня еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності учнівських колективів загальноосвітніх i позашкільних закладів, у квітні 2023 року відбувся  обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім». Колектив екологічної просвіти «Дивокрай» Голубинської гімназії Полянської сільської ради Мукачівського району, під керівництвом Ряшко Віри Михайлівни та завдяки творчій співправці Жернакової Т.В, Васильєвої О.Є., Дюлай С.М., підготував і розмістив на каналі YouTube відеозапис конкурсного виступу на тему «Луки мого дитинства» (тривалістю 12 хвилин) та  представив презентацію результативності власного досвіду екологопросвітницької та природоохоронної діяльності щодо захисту навколишнього природного середовища, з метою привернути увагу до екологічних проблем своєї місцевості. Колектив «Дивокрай» (Малярчик Олександра, Єрьоменко Юлія, Головнич Каміла, Єрьоменко Маріанна, Мигалко Олександра, Мушка Анна- Ніколетта) отримав високу оцінку журі КЗПО «Закарпатський обласний центр дитячої та юнацької творчості "ПАДІЮН"» Закарпатської обласної ради, виборовши ІІ місце та  нагороджений грамотою. 

15:44 08.05.2023

Конкурс «Малюнок, вірш, лист до мами» (ІІ етап)

На виконання наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської  обласної державної адміністрації 10.04.2023 № 228 «Про  проведення у 2023 році обласного конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами», наказу відділу освіти 13.04.2023 №11 «Про проведення конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами» (далі Конкурс), з метою активізації виховної роботи серед учнівської молоді, виявлення літературних здібностей, обдарувань серед підростаючого покоління, забезпечення духовної єдності поколінь, виховання поваги до батьків, жінки-матері,  з 13 по 24 квітня 2023 року був проведений І етап Конкурсу серед учнів 5-11 класів, у якому взяло участь понад 45 учнів закладів освіти Полянської сільської ради.

08:40 04.05.2023

Підсумки проведення І (в ТГ) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

На виконання наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА-ОВА від 31 березня 2023 року №211 "Про проведення у 2022 - 2023 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"), з метою національно-патріотичного виховання дітей та учнівсько молоді у закладах загальної середньої освіти Полянської ТГ упродовж квітня 2023 року проведено шкільні етапи гри "Сокіл" ("Джура") серед вікової категорії 6 - 10 років (молодша вікова група). 

14:39 03.05.2023

Збережемо пам’ять про подвиг...

Минуло 37 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Низький уклін усім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу. З метою вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС , у  закладах освіти Полянської сільської ради проведено круглі столи, години спілкування на тему «Збережемо пам’ять про подвиг», у шкільних та сільських бібліотеках організовано тематичні виставки художньої та історичної літератури, експозицій з архівних фото- і художніх матеріалів, що ілюструють події Чорнобильської трагедії, фотовиставки «Наші земляки- учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

08:56 27.04.2023

Вітаємо переможця Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей"

Головний державний інспектор Державної служби з питань праці Феделеш Мирослав Йосипович нагородив грамотою Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Мелеш Наталію, ученицю 3 класу Голубинської гімназії за 1 місце (Перша вікова група) в регіональному турі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей".

14:40 26.04.2023

Майстер -класи у закладах культури

У всіх закладах культури Полянської сільської ради були проведені різноманітні заходи з підготовки до найсвітлішого свята - Великодня, а саме: майстер-класи з виготовлення писанок у різних техніках, літературні години, інформаційні години народних традицій,  виставки писанок та великодніх атрибутів,  читання віршів, легенд та розучування тематичних пісень.

18:19 12.04.2023

Вебінар про процедуру проведення НМТ-2023: роз’яснення від директорки УЦОЯО

10 квітня відбудеться відкритий вебінар про особливості Національного мультипредметного тесту у 2023 році. Його проведе директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

11:19 07.04.2023

Вхід для адміністратора