A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Реалізація Концепції розвитку системи громадського здоров'я в Полянській ОТГ

Дата: 15.04.2019 16:04
Кількість переглядів: 137

У рамках реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров'я,  відповідно до Плану спільної роботи з попередження наркотичної, алкогольної залежності, тютюнопаління, профілактики венеричних захворювань та захворювання на СНІД серед дітей шкільного віку на 2019 рік, затвердженої відділом освіти та КНП «ЦПМСД Полянської сільської ради», у закладах освіти Полянської ОТГ було проведено Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я під гаслом «Попередити – краще, ніж лікувати».

Протягом Тижня для учнів було організовано екскурсії в заклади охорони здоров’я та зустрічі з медичними працівниками, які довели до дітей суть самого поняття «громадське здоров’я», яке охоплює і ситуацію із захворюваністю, і стан профілактики, і тенденції, і контроль, і попередження захворюванням.

Крім того, у закладах освіти було проведено урок «Здоровим бути здорово», вікторину «Ми обираємо здоров’я», проект «Створення антиалкогольної, антитютюнової, антинаркотичної реклами" (Полянська ЗОШ І-ІІІ ступенів, вч.Шпонтак). З учнями Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено навчання з вимірювання артеріального тиску, організовано перегляд фільму «Здоровий спосіб життя». Класними керівниками усіх закладів освіти проведено виховні години на тему "Шкідливі звички".

Маємо надію, що в рамках євроінтеграції українські стандарти будуть доведені до європейських, тоді буде змога працювати в рамках єдиної системи, бачити тенденції, успішно долати епідемії та припиняти наростання негативної статистики вже в зародку.        (Гаврилюк А.)

 


« повернутися

Вхід для адміністратора