A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

Педагогічна рада - тренінг в Полянській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 31.10.2019 12:31
Кількість переглядів: 352

31 жовтня 2019 року у рамках педагогічної ради "Формування організації роботи закладу щодо формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя", яка проводилась у Полянській ЗОШ І-ІІІ ступенів, учителем основ здоров’я Шпонтак І.Й. був проведений тренінг на тему «Феномен професійного вигорання педагога. Як справитися з професійним вигоранням?», метою якого було ознайомлення педагогічних працівників з особливостями професійного та емоційного вигорання педагога та ефективними підходами до подолання симптомів «професійного вигорання».

Після теоретичної частини, у ході якої було роз'яснено, що таке «професійне вигорання» і які особливості цього явища у працівників освітньої галузі, було проведено діагностування наявності (відсутності) симптомів «професійного вигорання» та обговорено результати діагностики. Для визначення шляхів подолання «вигорання» Ірина Йосипівна підготувала для своїх колег ряд вправ, за допомогою яких вони подивилися на власні стосунки з професією ніби збоку, визначили своє ставлення до ситуації, що склалася, побачили актуальні проблеми та «перекоси» в розподілі психічної енергії. Крім того, вчились сприймати та аналізувати проблему з різних сторін, виокремлювати позитивний момент з негативної ситуації та долати чинники, котрі провокують емоційне вигорання у педагога.

        Завдяки тренінгу учасники зрозуміли, що вигорання – це не втрата творчого потенціалу, а емоційне виснаження, адже жодна інша професія не ставить таких вимог до людини.

          Тож, шановні, переключайтеся, шукайте у всьому сенс, будьте на позитиві і протистійте саморуйнуванню, бо у ваших руках найдорожче і найцінніше – діти!

А.Гаврилюк

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора