A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв'язків Полянської сільської ради
Мукачівського району Закарпатської області

80-а річниця проголошення Карпатської України

Дата: 19.03.2019 12:14
Кількість переглядів: 126

   15-18 березня у закладах освіти Полянської сільської ради було проведено ряд заходів із висвітлення подій, які відбувалися під час створення Карпатської України, а саме: заочна екскурсія на тему "Карпатська Україна - тріумф і трагедія одного дня", позакласні заходи до 80-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України, переглянуто документальні  фільми «Трагедія Карпатської України» та «Срібна Земля», у яких висвітлюються питання тих буремних днів. Бібліотекарями шкіл оформлено книжково-ілюстративні виставки «Велич і трагедія Карпатської України», «Славетні й трагічні сторінки Карпатської України» із висвітлення подій, пов’язаних із проголошенням Карпатської України, політичної діяльності Героя України, Президента Карпатської України Августина Волошина та його соратників.

Підсумком відзначення 80-ї річниці Карпатської України стали загальношкільні заходи, на яких  школярі презентували маловідомі сторінки з історії Закарпаття, висвітлили політичні процеси минулого століття, боротьбу закарпатців за незалежність. У виконанні вокалістів прозвучали пісні «Ой у лузі червона калина» та «Понад Хустом ворон кряче». Під кінець виступу відбулося вшанування пам’яті полеглих героїв хвилиною мовчання.

До відзначення цього дня долучились і сільські бібліотекарі, які оформили книжкові виставки та тематичні полиці, що висвітлюють історичні події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою державність. (Гаврилюк А.)


« повернутися

Вхід для адміністратора